Reinika ieraksts izpelnās sašutuma pilnus komentārus

© MN

Pirms pāris dienām mūziķis Lauris Reiniks, reaģējot uz ziņu, ka Alla Pugačova ar ģimeni pārcelsies uz Latviju, vietnē "X" ierakstīja: "Visu cieņu Allai un Maksimam un laipni lūdzam pie mums! Mākslinieki ar lielo burtu, kas nolēma pazaudēt visu savā dzimtenē, bet dzīvot ar tīru sirdsapziņu un savām vērtībām. Tādi cilvēki ir retums."

Šis ieraksts izpelnījās daudz ķengu un aizskarošas piezīmes.

Pēc neilga laika dziedātājs publicēja vēl vienu ierakstu: "Padomājiet, kurā grupā jūs esat, bet es esmu sapratis, ka TIEŠI tviterī ir cilvēki, kas pamatojoties uz patriotisma idejām, pauž reāli nacistiskas idejas. Jūs neesat patrioti, jūs esat apmaldījušies vai vienkārši ļauni. Un es nāku no tiešām patriotiskas ğimenes."

L. Reinika paustais vēl vairāk pielēja eļļu ugunij. Tiesa, no vairāk nekā 500 "X" kontiem tika saņemts arī "patīk/like" vērtējums par viedokli.

Dzejniece un publiciste Liāna Langa: Reinik, jums jāuzņemas atbildība par saviem vārdiem. Lūgums nosaukt konkrētas "nacistiskas idejas" un tās ilustrēt ar tvītiem. Kara laikā gvelšana nav pieņemama. Anonīmus troļļu tvītus nedemostrējiet, tikai reālus kontus. Šobrīd izskatās, ka lejat ūdeni uz kremļa dzirnavām.

Žurnāliste Elita Veidemane: Kādas nacistiskas idejas un kuri cilvēki tās pauž? Laurīt, tu gadījumā neesi apmaldījies terminos? Paskaties vārdnīcā, ko nozīmē nacisms un ko nozīmē nacionālisms.

VV: Vēl viens sāk pūst Kremļa stabulē par latviešiem nacistiem.Jautājums: ar nodomu vai vienkārši muļķis? Šis”cepiens”iespējams parādīsies pie Solovjova ar tekstu,ka viņus(Pugačovu un Galkinu)jau nacisti negaida. Atjēdzies un izbeidz piespēlēt propagandai un žēlot krievus miljonārus.

NATO Stratēģiskās komunikācijas izcilības centra direktors Jānis Sārts: Šajā kontekstā, manuprāt, ir interesanti izlasīt "The Insider" rakstu kas balstīts iegūtos Ārējā izlūkdienesta (SVR) uzlauztos epastos par ietekmes operācijām Rietumos. Viena no metodēm: izlikties par kvēlu atbalstītāju, bet ar uzvedību max diskreditēt šo ideju.

Valdis: Konkrēti kādas reāli nacistiskas idejas tiek paustas, pamatojoties uz patriotisma idejām? Kas ir šie ļaunie ļaudis?

Kristiāna: Gribētos, lai Lauris šo domu attīsta tālāk, kas ar to ir domāts... Jēdzieni ietver sevī ļoti daudz... Vai tas, ka krievu cilvēkam Latvijā prasa valsts valodas zināšanas ir nacisms?

Davrelis: Puis, ja negribi nonākt mēslainē, turpat kur Mielavs, tad padomā ko runā. Lūdzu, nebojā savu karmu, bet paskaties to izšķaidīto ukraiņu bērnu foto un tad vēlreiz padomā "kurā grupā jūs esat"...

Haralds: Kaut ko galīgi sabrauci auzās, jaunais cilvēk. Ja Tev draugi ir pro un citi zvēri, kuri iznīcina Latviju, visu latvisko un vēl taisa bizīti ar Krieviju....tad nu, biju labākās domās par tevi.

Sarmīte: Ak, mīļais Lauri! Taču iegūglē, kas ir nacisms un kas nacionālisms. Un nepavelcies to virzienā, kuri manipulējot grib, lai katrs sevi cienošs cilvēks nacionālismu uzskatītu par lamuvārdu.

Mārtiņš: Lauri! Ir jāmāk ieslēgt atpakaļgaita. Šoreiz Tu iebrauci tūtā. Visi, kas Ukrainā ir ienākuši ar ieročiem, fiziski jāiznīcina. Visi, kas Latvijā atbalsta vai neitrāli attiecas pret karu Ukrainā, ir reāli ienaidnieki gan man, gan tev. Viņi jāliek vietā, jo skarbāk, jo labāk.

Svarīgākais