"Beidzot kāds to pateica!" Eilanda ieraksts izsauc viedokļu vētru

© Ģirts Ozoliņš/MN

Mūziķis Ralfs Eilands vietnē "X" aizsācis spraigu diskusiju - vai patiesi izlaidumi daudziem šķiet nevajadzīgs pasākums?

"Cik izlaidumiem jānotiek, lai beidzot to organizatori saprastu, ka tā ir garlaicīga h***a, ko var īstenot 30 minūšu laikā? “Bet, Ralf, studentiem un radiem tas ir svarīgi!". Nav. Man tikko studenti un radi pateica, ka nav svarīgi," tā R. Eilands. Vēlāk viņš papildina: "Manu tvītu ielaikoja visu skolu direktori, dekāni un izglītības ministrija! Izlaiduma fani šito negaidīja!"

Who: Man arī izlaidumi asociējas ar karstumu, miegainību, garlaicību, ilgumu un ģībienu.

Mr.K: Bērnudārza izlaidums 2 stundu garumā, kurā bērni paši nesaprot, kādēļ tur atrodās. Pēc sajūtām, sajūsmā par to ir pašas audzinātajas, bet neviens cits, kas atrodas zālē.

Naivā: Beidzot kāds TO pateica!!!

Agnese: Man patīk izlaidumi, skaists, svinīgs brīdis! Kāpēc noņemt to nost?

Jānis: Kā cilvēks, kuram arī ir bijuši izlaidumi, apstiprinu, ka tie tiešām varēja būt arī vienkārši e-pasts.

Eduards: Aizej uz pirmsskolas izlaidumu, tad tu redzēsi, kas ir garlaicīga h***a.

Andra: Patiesi svarīgi ir tiem, kuri beidz vispārēju atzinību ieguvušas, tradīcijām bagātas skolas un universitātes. Iespējams - tās pašas, kur mācījušies viņu vecāki un vecvecāki. Ja kļūsim vienaldzīgi pret izlaidumiem, tradīcijām nebūs, no kurienes izaugt.

Gatis: Vislabākais izlaidums bija universitātē kovid laikā. Mācību daļā parakstījos par dokumentiem, dekāns paspieda roku, iedeva atestātu un uztaisijām kopbildi. Viss. Katram absolventam bija savas 15 minūtes.

Katrīna: Just wait, kad Tev būs bērni un būs jāpiedzīvo bērnudārza izlaidums, kurš līdzinās festivālam gan izmaksu, gan pompozitātes ziņā.

Anita: Vēl tagad atceros 8.klases izlaidumu - viena no visu laiku foršākajām ballītēm, kurā daudzi gadiem pazīstami atklājās pilnīgi citā (labā nozīmē) ampluā.

Ķīps: Tautas identitāte ir tradīcijas, parašas, ieradumi, kultūra. To visu noliedzot, pavēršaties par kosmopolītu, ko citādi sauc arī par mankurtu. Un tad seko "progresīvās" idejas - divvavlodības un migrācijas atbalsts, nedabisku attiecību promocija...

Strēlnieks: ar izlaidumiem ir tāpat kā ar kapusvētkiem vai maratoniem. Vienmēr ir iespēja tos neapmeklēt.

Ilona: Svinīgo vajag, bet piekrītu, ka to var izdarīt, neliekot radiem un draugiem žāvāties jau pēc 20 min.

Arnis: ā, protams izlaidums ir skaista lieta. Visi sapucējušies ar dāvanām, ziediem utt. Bet tās svinīgās runas, kas bezmaz izklausās pēc 10-20 minūšu monologiem - nafig kādam tas ir vajadzīgs. It īpaši ja tas viss notiek ārā - karsts/lietus līst vai iekštelpās, kur nav ko elpot...

Slavenības

Jāņu dienā valsts prezidents Edgars Rinkēvičs, nepabrīdinot saimniekus, ieradies ciemos pie populārā dziedātāja un mākslinieka Igo, viņa lolotajā Mūzikas un mākslas centrā “Ceplis”.