Lindai Mūrniecei ir "piesities" visai bīstams draugs

© pixabay.com

Iršu kodumi ir ne tikai sāpīgi, bet var būt arī nāvējoši, tāpēc cilvēki, ieraugot vai sadzirdot irša dobjo dūkoņu, visbiežāk bēg vai atgaiņājas. Tomēr tieši roku vicināšana un satraukums var būt par iemeslu, lai irsis uzbruktu.

Tviterī Linda Mūrniece atzīstas, ka senāk, kad uz savām lauku mājām braukusi salīdzinošo reti, lielākais bieds bijis tieši irši. "Kad uz laukiem braucu nedēļas nogalēs, "Salnēnos" lielākā panika bija irši. Tagad katru vakaru viens atlido apmēram vienā laikā. Es pasaku “čau,irsi” un viņš aizlido. Ja neatlido kādu vakaru, sāku uztraukties"

Komentētājiem ir līdzīga pieredze: "Mums laukos ir līdzīgi... Ņemies savā nodabā pa sētu, te pielido viens makans, lidinās ģīmja priekšā, pārbauda, vai savējais, "sasveicinās" un ar lepnumu aizlido savās darīšanās. (Gan jau klusi ķiķinot pie sevis, par manām ik reizi izbīlī ieplestajām acīm "sarunas" laikā."

"Tieši tāpat ar iršiem. Mazdārziņš. Esmu apm. četras reizes nedēļā. Nav neviena reize, kad irsis neatlidotu. Es biju pārliecināta, ka tuvumā ir pūznis, tāpēc lido. Bet varbūt Savējais, kurš pārbauda vai viss ir kārtībā. Bet tieši tāpat atlido, uztaisa apli ap galvu un aizlido."