Bijusī Francijas pirmā lēdija Karla Bruni izsaukta uz nopratināšanu policijā

© Unsplash

Dziedātāja un modele Karla Bruni-Sarkozī izsaukta uz nopratināšanu saistībā ar izmeklēšanu par iespējamo Lībijas finansējumu viņas vīra Nikolā Sarkozī 2007. gada prezidenta vēlēšanu kampaņā, sestdien aģentūrai AFP pastāstīja anonīms avots izmeklēšanā.

Saskaņā ar lietai tuvu stāvoša avota teikto, 56 gadus vecā dziedātāja tiek turēta aizdomās par liecinieka slēpšanu un līdzdalību mēģinājumā uzpirkt Libānas tiesu darbiniekus, kā arī par citiem pārkāpumiem.

69 gadus vecajam Sarkozī 2023. gada oktobrī tika izvirzītas apsūdzības par manipulāciju ar liecinieku, izmeklēšanas laikā, lai noskaidrotu, vai viņš ņēma naudu no nelaiķa Lībijas diktatora Muamara Kadafi savas 2007. gada vēlēšanu kampaņas finansēšanai.

Izmeklētājiem ir aizdomas, ka vairākas Sarkozī pietuvinātas personas bija iesaistītas šajā lietā, lai liktu galvenajam lieciniekam atsaukt paziņojumu, kurā viņš apsūdzēja bijušo prezidentu.

Plānotajā nopratināšanā noskaidrosies, vai Bruni-Sarkozī tiks izvirzīta apsūdzība vai piešķirts palīdzības liecinieka statuss.

Nopratināšanas datums oficiāli netiek izpausts.

Slavenības

Francijas varasiestādes ir aizturējušas divus vadošos mākslas filmu režisorus, Benuā Žako un Žaku Doilonu saistībā ar apsūdzībām seksuālā vardarbībā, skandāliem turpinot satricināt Francijas filmu industriju.

Svarīgākais