Kariņa izteikumi sacēluši traci vietnē "X"

© Dmitrijs Suļžics/MN

Bijušais premjers, tagad Saeimas deputāts Krišjānis Kariņš ("Jaunā Vienotība") viņa vadītās valdības laikā neesot bijis informēts par to, ka dzelzceļa līnijas "Rail Baltica" projektā nepieciešams nacionālo valstu finansējums.

Lūgts komentēt savu atbildību un sekošanu līdzi projekta attīstībai, Kariņš aģentūrai LETA sacīja, ka jautājums par projekta īstenošanu vienmēr bija trīs Baltijas valstu ministru prezidentu tikšanos dienaskārtībā un diskusijas bija tikai par efektīvāku projekta pārvaldību.

Kariņa valdības uzklausīja arī vairākus Satiksmes ministrijas ziņojumus par projektu, taču par finansējumu "informācija bija, ka tas projektam pieejams no Eiropas Savienības un nacionālo valstu finansējums nav nepieciešams".

Atgādinājumam: stap citu, Krišjānis Kariņš, kā pats apgalvo, neesot zinājis arī, cik izmaksājusi pārvietošanās ar speciālajiem reisiem, ko arī daļēji sedza no valsts budžeta. Veicot bijušā premjerministra Krišjāņa Kariņa ("Jaunā Vienotība") speciālo lidojumu revīziju, Valsts kontrole secinājusi, ka nelikumīgi no valsts budžeta izlietoti vismaz 221 566 eiro.

K. Kariņa izteikumi sacēluši traci vietnē "X" - daudzi ir neizpratnē, kā cilvēks, kurš tik daudz ko nezina, varēja vadīt valdību.

"Krišjānis Kariņš ir uzņēmis kursu tomēr izcīnīt lielākā pamuļķa titulu…Krišjānis Kariņš nezināja, ka viņš bija Latvijas premjers 4 gadus. Un neviens viņam to nepateica," raksta politiķis Ģirts Lapiņš.

"Es atvainojos, Jūs ņirgājaties?! Kā to var nezināt?" taujā Elii.

Bijusī veselības ministre Ilze Viņķele: Vai jūs varat atsaukt atmiņā kaut vienu smagu jautājumu/problēmu Kariņa kadences laikā, par kuru viņš atzîst, ka ir bijis informēts, iesaistījies, rīkojies un vēl kaut daļēji arī uzņēmies atbildību? Es - nē.

Baterija: Šis cilvēks ir brīnums!

Fortunatus: Jo vairāk atklāsies “nesmukumu” (ļoti maigi izsakoties), jo vairāk viņš par tiem nezinās.

Baltiņš: Kariņš ir staigājošs piemineklis arogantai nekompetencei.

Jānis: Kā tāds vispār varēja būt par premjeru.

Guntars: Viņš bija apburts ar naudas daudzu, kāds nekad nav bijis.

Janis: Nu kā tā var būt, ka pilsētas centrā mega stroika notiek vairākus gadus un Kariņam nav bijusi pat ne mazākā interese, neko nav pamanījis, neko nezin, neviens neteica.

Žurnālists Lato Lapsa: Visi bija informēti, bet idiots premjers nebija. Ja šī nav noziedzīga nolaidība ar smagām sekām, kas minēta Krimināllikumā, tad kas vispār ir? Bet, protams, tā kā mums ir ģenerālkoruptors Stukāns..."

Krista: Dievs apžēlojies par to pamuļķi,- nekad neko nezina, neko nesaprot un par neko un nekad neatbild…Vienkārši kauns, ka tāds nejēga 5 gadus izlikās par premjeru un pārējo,,eliti”, kura izlikās, ka tam tic… cik vēl tur tādu ākstu sēž?

Svarīgākais