Kāpēc princesei Diānai nācās nogriezt garos matus un visu mūžu staigāt ar īsiem?

© AP/Scanpix/LETA

Gadi iet, bet princese Diāna ir bijusi un paliek stila ikona. Viņa iedvesmoja cilvēkus ne tikai ar savu izskatu, bet arī ar savu ikonisko īso matu griezumu.

Daba apdāvināja Diānu ar daudziem tikumiem, tostarp grezniem matiem, raksta "TheVoiceMag".

Meitenes gados Diānai Spenserei bija garas matu cirtas un bieza "čolka", kas sniedzās līdz uzacīm. Viņai bija gari mati līdz pat pusaudža vecumam. Mainījās tikai "čolkas" garums. Diāna bija burvīga, taču, tāpat kā daudzām meitenēm, viņai patika eksperimentēt ar savu izskatu. Koledžā viņa nogrieza savus matus. Visus savus starmešu gaismā pavadītos gadus princese Diāna savus matus saglabāja blondus un īsus. Bet bija viens izņēmuma periods. 1984. gadā, neilgi pēc prinča Harija dzimšanas septembrī, Diāna pēc ilgāka pārtraukuma parādījās sabiedrībā ar manāmi garākām šķipsnām un radīja sensāciju. Divu prinču māte parādījās maigā, sievišķīgā tēlā.

Ļaunās mēles gan teic, ka aiz ausīm sasieti garie mati liek Diānai izskatīties vecai. Acīmredzot Velsas princese nopietni plānoja tikt pie bizes - ikviens, kurš kādreiz ir mēģinājis atbrīvoties no īsa matu griezuma, ir pazīstams ar šiem trikiem ar matu sprādzēm!

Tikai daži cilvēki zina, taču šis princeses Diānas mēģinājums izrādīt savus garos matus izraisīja skandālu karaliskajā ģimenē.

Mati izauga tika gari, ka tos kļuva iespējams ieveidot augstā frizūrā, ar kādu Diāna ieradās ikgadējā parlamenta atklāšanas ceremonijā. Tas ir ļoti svarīgs notikums - karaliene uzvelk mantiju un runā Lordu palātas priekšā. Taču 1984. gadā viss nogāja greizi. Un mantiju, un karalieni, un īpaši lordus aizmigloja Diāna, kas izskatījās ne tikai kā princese - bet kā princese no pasakas. Visi laikraksti rakstīja par viņas frizūru. Karaliene bija ļoti dusmīga.

Tas bija maksimālais garums, ar kādu Diāna parādījās sabiedrībā. Drīz pēc kņadas viņa nogrieza matus. Un 1990. gadā princese ieguva savu slaveno ikonisko matu griezumu. Pēc viņas stilista Sema Maknaita teiktā, ikoniskais īsais matu griezums bija impulsīvs akts. Fotosesijas laikā viņš sasēja viņas matus ar diadēmu, lai tie izskatītos īsāki (šīs fotogrāfijas kļuva par vienām no slavenākajām Velsas princeses fotogrāfijām). Princesei rezultāts tik ļoti patika, ka viņa ļāva Maknaitam nogriezt matus un "atteikties no 80. gadu sliktās pēcgaršas". Cilvēki sajūsmā kļuva traki, ieraugot par klasiku kļuvušo jauno princeses tēlu. Un Diāna pieticīgi prātoja: "Kāpēc cilvēki vienmēr apspriež manus matus?"

Svarīgākais