Lauris Reiniks rīko aptauju par garšīgāko saldēdienu; sanākuši īsti kārumnieki

© pixabay.com

Mums visiem ir sava neaizmirstamā bērnības garša. Savā tviterkontā Lauris Reiniks uzsācis atmiņu stāstus par saldajiem ēdieniem, kuri palikuši prātā no bērnības.

Lauris Reiniks raksta: "Kāds man tikko atgādināja, kurš ir mans mīļākais saldais ēdiens no bērnības un joprojām. Un tās ir "Peldošās salas". Tikai reti tās sanāk dabūt. Kurš ir tavs mīļākais saldais ēdiens no "senajiem laikiem"? Ja tavs nav minēts, iekomentē to"

Komentāros atmiņās tiek atsaukts buberts, ķīselis ar pienu, kakao krēms ar ķīseli, sacepts jaunpiens, uzpūtenis jeb debesmannā, maizes zupa ar putukrējumu.

Luna raksta: "Šokolādes krēms ar dzērveņu mērci. Ogres stacijas bufetēes, braucot uz laukiem, Ogrē vienmēr pārsēdos no vilciena uz autobusu. Un bija laiks saldajam"

"Mana saldā bērnības laime ir zemes ar putukrējumu, cepumu riekstiņi ar pildītu vārīto iebiezināto krēmu, tādi kā bija bērnībā, zemeņu uzpūtenis ar pienu, biezpiens ar kakao, cukuru un skābo krējumu, cepeškrāsnī cepta baltmaize ar āboliem vai rabarberiem cukuru un skābo krējumu"

Slavenības

Psiholoģe Diāna Zande viesojas raidījumā “Kad viņas satiekas”. Sarunas laikā viņa dalās savās pārdomās par leģendāro filmu “Limuzīns Jāņu nakts krāsā”, kurā atveidoja rotaļīgo Lāsmiņas tēlu. Diāna atklāj, kā mainījusies viņas dzīve pēc filmas un ko viņa iemācījusies no Lāsmas tēla atveidošanas.

Svarīgākais