Sandra Kalniete atklāti runā par vīra nāvi

© Kaspars Krafts/F64

Vēlēšanu naktī politiķe Sandra Kalniete bija redzama pašas darinātā kleitā. Viņa atklāj, ka kleitas, kas adīta no zīda un lina diegiem, darināšana palīdzēja izturēt pirmos mēnešus pēc vīra nāves.

"Pati esmu pārsteigta, cik jaunā kleita izskatās priecīgi. To sāku adīt iepriekšējā vasarā, Eiropas Parlamenta sesijas pārtraukumā. Vairs nebija darbu steigas, kas man palīdzēja izturēt pirmos mēnešus pēc vīra nāves.

Biju palikusi viens pret vienu ar savām sērām un milzīgo tukšumu, ko Ansis bija atstājis. Sāku šūt baltas kleitas. Tās bezjēgā krājās skapī. Bija jāpāriet uz kaut ko lēnāku. Sāku adīt kleitu no linu diega, vizmojumam pievienojot zīda pavedienu. Parlamenta darbs atsākās, kad biju uzknibinājusi stāvu. Noliku un aizmirsu. Šogad, sākoties vēlēšanu kampaņai, atcerējos par nepabeigto kleitu," ar stāstu sociālajos tīklos dalās Kalniete.

facebook.com

Viņa piebilst, ka kleitas rakstam ir īpaša vēsture.

"“Pāva astes” manu mammu un vecmāmiņu Emiliju pasargāja no smagiem meža darbiem Sibīrijā. Sešpadsmit gadīgā Ligita uzadīja raksta paraugu un to parādīja priekšnieka sievai. Tai tūlīt vajadzēja tik neredzētu jaku. Priekšniekam par atbrīvošanu no meža darbiem mamma apsolīja, ka piecatā (priekša, priekša, mugura, piedurkne, piedurkne) katru dienu uzadīs pa jakai. Mamma adīja arī vecmāmiņas daļu, jo Emilijai vairs neklausīja rokas."

Jāatgādina, ka 2023. gada 20. aprīlī mūžībā devās Kalnietes vīrs Ansis Reinhards.

Slavenības

Alberts Bels publisko un privāto dzīvi strikti nodalījis un presei tajā ielūkoties nebija ļauts, raksta žurnāls "Privātā Dzīve". Alberta Bela meita Baiba žurnālam atklājusi vēl nezināmo par leģendāro rakstnieku.

Svarīgākais