Zutim zudusi ticība "latviešu tautas intelektam un spriestspējām"

© Ģirts Ozoliņš/MN

Pēc Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanu rezultātu paziņošanas soctīkli "uzsprāga" - teju katram bija savs viedoklis par vēlēšanu iznākumu. Viens no viedokļa paudējiem bija bokseris Kristaps Zutis.

"Pēc vēlēšanu rezultātiem un "Jaunās vienotības" uzvaras man laikam pazuda ticība latviešu tautas intelektam un spriestspējām," raksta K. Zutis.

A.V. Vairāk brīnos ne par JV, bet par Vili Krištopanu. Gribētos redzēt tos balsotājus. Lūk, tas ir īsts āaaa...

Ints: Atceries, ka liela daļa ierēdņu balso par tiem, kas nodrošina valsts aparāta “neapgraizīšanu”. Grūti nokāpt no valsts budžeta adatas…

Ravus: Bail pat iedomāties, kas notiks, kad redzēsi cik nobalsoja par Ričardu.

Expatrium: Nu beidz, pirmkārt šīs vēlēšanas bija vairāk par personībām (tāpēc Dombrovskis tika, bet Kariņš ne). Otrkārt, tā gudrā tauta eksistē tikai mūsu iztēlē.

Dainis: 66% procenti vispār apliecināja, ka viņiem pilnīgi pajāt, kas notiek šajā valstī un kas to pārstāv, līdz ar to tādi esam un esam pelnījuši tādu pašu attieksmi no valsts pret mums.

Ģirts: Es arī piekrītu, ka visi, kas nebalsoja tāpat kā es, ir neglābjami idioti. Tomēr 6 no 9 vietām dabūja opozīcija un ārpusparlamenta politiskie spēki, tā ka JV uzvara stipri nosacīta.

Jau ziņots, ka Eiropas Parlamenta vēlēšanās Latvijā uzvarējusi JV, kura ietilpst visā Eiropā vēlēšanās uzvarējušās Eiropas Tautas partijas politiskajā grupā. Otrajā vietā vēlēšanās Latvijā palikusi Nacionālā apvienība (NA). Šie abi politiskie spēki pamatīgi atrāvušies no sekotājiem un katrs ieguvuši pa diviem deputātu mandātiem EP, bet pieci citi politiskie spēki tikuši katrs pie viena mandāta.

No JV Eiroparlamentā ievēlēts Dombrovskis un Sandra Kalniete, bet no NA - Roberts Zīle un Rihards Kols. "Latvijas attīstībai" Eiroparlamentā pārstāvēs Ivars Ijabs, "Apvienoto sarakstu" - Reinis Pozņaks, "Progresīvos" - Mārtiņš Staķis, "Saskaņu" - Nils Ušakovs, bet partiju "Latvija pirmajā vietā" - Vilis Krištopans.

Ja Dombrovskis kļūs par eirokomisāru un noliks EP deputāta mandātu, tad viņa vietā to saņems Inese Vaidere, kura vēlēšanu rezultātā JV sarakstā ierindojas trešajā vietā.

Svarīgākais