Pašmāju TV šova zaigzne: Par 700 eiro lielu algu neesmu gatavs strādāt

© Ekrānuzņēmums/1188.lv

Pašmāju raidījumā “Ģimene burkā” ciemos pie Folkmaņiem ir ieradusies izaugsmes trenere Vita Solo, lai apraudzītu daudzbērnu ģimeni un palīdzētu risināt saspīlētās attiecības gan vecāku, gan bērnu starpā. Sarunas laikā noskaidrojas, ka nesaskaņu pamatā ir mammas Vitas un tēva Mareka komunikācijas problēmas.

Kā atzīst Mareks, tiklīdz pazaudējis darbu, ģimeni pārņēmušas bailes par nākotni - vai rīt būs ko ēst un kā ar visu tiks galā. Viņš arī atzīst, ka pašlaik dara, ko var, taču sieva Vita uzskata, ka tas tik un tā ir par maz. “Man citreiz gribas pateikt, ka ja jau ir par maz, tad ej un šiverē, pati pamēģini. Tev vismaz ir oficiāls darbs, bet tevi tagad nepaņems, tu esi dekrētā,” stāsta Mareks Foklmanis.

Tikmēr Vita atzīst, ka viņa ļoti gribētu, lai vīrs aktīvi meklē darbu un lai būtu mazāk izvēlīgs. Mareks ir izteicies, ka par 700 eiro lielu algu nav gatavs strādāt, taču Vita ir pārliecināta, ka tas ir daudz labāk, nekā nekas. Tāpat viņš nav ar mieru strādāt kokapstrādē un celtniecībā. “Šajās nozarēs negrib maksāt, tas ir pirmkārt. Otrkārt, tur drošības nav gandrīz nekādas, it īpaši, ja strādā laukos,” savu nostāju pamato Mareks.

Tikmēr izaugsmes trenere Vita Solo izdarījusi savus secinājumus par redzēto un dzirdēto: “Mareks prot ļoti skaisti runāt un daudz komentēt, ir arī daudz attaisnojumu un izskaidrojumu it visam. Bet tas risinājums noteikti radīsies tikai tad, kad viņš nolems sākt rīkoties un darīt to, kas ir jādara - nodrošināt ģimenei stabilitāti.”

Tāpat Mareks atzīst, ka sieva viņam pārāk bieži pārmet par finansēm un darba meklēšanu. “Es esmu pamanījis, ka līdzko sākas sarunas par darbu, es vienkārši tinos prom! Ja katru dienu tev to sit galvā, tas arī nav pareizi,” tā Mareks. Viņš arī atzīst, ka darba meklēšanai viņam vairāk palīdz nevis sievas nemitīgie atgādinājumi un komentāri par finansēm, bet gan pastaiga un 0,5l aliņš, kuru malkojot spēj apkopot domas un nobriest kaut kā darīšanai.

Slavenības

Eiroparlamenta deputāte Sandra Kalniete atklāj, ka laikā, kad viņas vīram Ansim Reinhardam bija pēdējā slimības stadija, viņa rakstīja grāmatu, vēstīts Laumas Lapsas materiālā "Rakstot remdēju sāpes" izdevumā "Privātā Dzīve".