Jaunā dziesmā Gazmanovs draud Baltijas valstīm ar karu

© AFP/Scanpix/LETA

Krievu dziedātājs Oļegs Gazmanovs laidis klajā dziesmu "Krievu pasaule", kurā viņš draud ar karu Baltijas valstīm un citām bijušajām padomju republikām, nosaucot tās par "dzimtenes daļu".

Dziedātājs Oļegs Gazmanovs, kurš atbalsta karu Ukrainā, uzrakstīja un izpildīja jaunu dziesmu par “krievu pasauli”. “Es esmu krievs, es esmu tatārs, es esmu čečens, es esmu baškīrs. Es esmu visas valsts tauta, un mēs visi kopā esam "krievu pasaule". Burjati un ebreji, dagestānieši, inguši - visi, kas šeit dzimuši un ir dzimtenē,” dzied Gazmanovs.

Turklāt viņš tieši norāda, ka Krievija var sākt karu ar bijušās PSRS valstīm, aizbildinoties ar tautiešu aizsardzību vai citu iemeslu dēļ. “Savējos nepametam, aiz kalna neatstāsim. Kas mūsējos aizvainos, tas vēlāk nožēlos! Tie, kas iznīcināja pieminekļus un kapus, dzirdēs, kā ienāk krievu pasaule, bruņām spīdot,” teikts tekstā.

Gazmanovs arī atgādina par Otro pasaules karu, kurā daudznacionālā padomju tauta uzvarēja “zem kopīgas himnas un karoga”, un dzied par Krievijai it kā uzticēto misiju glābt visu cilvēci. Dziesma beidzas ar frāzi: “Beigsim karus, un nāks jauna krievu pasaule.”

Gazmanovs uzsvēra, ka viss neaprobežosies tikai ar šo skaņdarbu un drīzumā tiks izdots albums.

Slavenības

Raidījuma "Slavenības. Bez filtra" dalībniece Katy Tindemark tiekas ar dzimtas matricu speciālisti Kerkiru Graudiņu, lai saprastu, kā tikt galā ar dzimtas lāstu sieviešu līnijā. Katy vecmāmiņa savu dzīvību atņēma pati, mamma nomirusi dzemdībās, tāpēc Katy ir satraukta, vai arī viņas dzimtā, jo īpaši meitai, nedraud tikpat traģisks liktenis.

Svarīgākais