Jurģis Liepnieks šokā par Augstākās tiesas lēmumu

© Dmitrijs Suļžics/MN

Šonedēļ Augstākā tiesa atteicās veikt kasācijas tiesvedību Lato Lapsas lietā, kurā viņš ir atzīts par vainīgu - vajājis un saucis "neglītos" vārdos advokātu Romualdu Vonsoviču.

Augstākā tiesa atteicās ierosināt kasācijas tiesvedību Lato Lapsas lietā, kurā viņš atzīts par vainīgu.

Ne tikai Jurģis Liepnieks, bet arī daudzi citi ir nesaprašanā par tiesas spriedumu.

Jurģis Liepnieks raksta: "Tiesa ir ņēmusi vērā, ka vārdi "kolaborants” un "čekists” rada negatīvas asociācijas valodniecisko, kultūrvēsturisko un politisku iemeslu dēļ." Un tāpēc kolaborantus un čekistus nosaukt šajos vārdos ir krimināls pārkāpums!!! wow wow wow Latvijas augstākā tiesa 2024! Labi, es vēl saprastu to vajāšanu. Lai būtu. Man arī bieži ir licies, ka žurnālisti pārkāpj pieļaujamās robežas, gaida pie mājām, skrien pakaļ ar kamerām utt, šo varētu izmantot turpmāk, bet tiešā tekstā pateikt, ka čekistu nedrīkst saukt par čekistu, kolaborantu par kolaborantu !!!!"

Komentāros Augstākajai tiesai tiek veltīti neglamojoši teksti: "Šādi tiesas spriedumi var aizsākt valsts apvērsumu. Ja vien cilvēki saprastu, cik patiesībā šis ir nopietni... Tā ir Augstākā tiesa nevis kaut kāds sadomājies ierēdnītis. Agstākā tiesa tagad deva piemēru visiem pārējiem."

Ramona papildina autora teikto: "Mani tikpat ļoti fascinēja šis: "sistemātiski agrās rīta stundās nosūtot dažāda satura elektroniskā pasta vēstules". Tagad epasts agri no rīta skaitās vajāšana? Jopcik, tad jau mani arī vajā."

Slavenības

Iršu kodumi ir ne tikai sāpīgi, bet var būt arī nāvējoši, tāpēc cilvēki, ieraugot vai sadzirdot irša dobjo dūkoņu, visbiežāk bēg vai atgaiņājas. Tomēr tieši roku vicināšana un satraukums var būt par iemeslu, lai irsis uzbruktu.

Svarīgākais