Lato Lapsa ironizē par redzēto Venēcijā

© Ģirts Ozoliņš/MN

Eiropas Savienības lielākais izaicinājums noteikti ir migrācijas jautājums, it sevišķi nelegālās migrācijas apturēšana. Un daudzi Eiropas Savienības pilsoņi ir neapmierināti ar cilvēku plūsmu, kas šķērso bloka robežas. Aptaujas liecina, ka bēgļu dēļ eiropieši ir noraizējušies par organizēto noziedzību un draudiem valsts drošībai.

"Nebiju bijis Venēcijā gadus desmit. Būtiskākais jaunums - līdz ar kabatzagļu brīdinājumiem čum un mudž izkāmējuši, nelaimīgi, pazemīgi, izmisumā ļimstoši, skrandās tērpti nākamie inženieri un skolotāji, kas lūdz sniegt atbalstu un nešpetni lamājas par atteikumu," migrācijas sekas vietnē "X" apraksta žurnālists Lato Lapsa.

Aigars: Tur ir arī pianisti, programmētāji, arhitekti, ārsti, vienkārši parazīti un kas tik vēl ne.

Krista: Nīderlandē un Vācijā esot izpētīts, ka 90% no "zinātniekiem" un "ārstiem" nekad mūžā nav stràdājuši algotu darbu, īsti pat nesaprot, kas tas ir. Brauc ar domu, ka "Eiropā viss ir” un viņiem tas "viss pienākas". Kad izrādās, ka tā nav, ņem paši - zog un laupa.

Pilsone: Lisabonu un Parīzi arī apkošļājis šāda likteņa zobs.

Ance: Ļoti precīzs importa ārstu un inženieru apraksts. Jā, Venēciju tas nedaiļo.

Ronalds: Wow, pirms septiņiem gadiem “jaunie profesionāļi” vēl nebija tik redzami.

Fils: Bumba ar laika degli...

Slavenības

Francijas varasiestādes ir aizturējušas divus vadošos mākslas filmu režisorus, Benuā Žako un Žaku Doilonu saistībā ar apsūdzībām seksuālā vardarbībā, skandāliem turpinot satricināt Francijas filmu industriju.