Cilvēki ir sajūsmā par hokejista Freiberga lakonisko piebildi tiešraidē

© Dmitrijs Suļžics/MN

Publiskajā telpā izcēlies strīds par to, vai ir pieņemami sabiedriskajos medijos organizēt Eiropas Parlamenta vēlēšanām veltītas debates krievu valodā.

Valsts valodas centrs izplatīja paziņojumu, ka neatbalsta LTV ieceri rīkot sabiedriskajā televīzijā EP priekšvēlēšanu debates krievu valodā, jo uzskata, ka šāda iecere esot pretrunā ar Satversmē nostiprināto valsts valodas statusu un tās lomu sabiedrības integrācijā. LTV uz to reaģēja, vēršoties Tieslietu ministrijā un aicinot skaidrot VVC publiskos pārmetumus, jo uzskata to par mēģinājumu ietekmēt sabiedriskā medija redakcionālos lēmumus.

Publiskām priekšvēlēšanu debatēm ir jānotiek latviešu valodā, šādu viedokli paudis Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs. Vēl nesen notika arī pikets pret Eiropas Parlamenta (EP) priekšvēlēšanu debatēm krievu valodā.

Visbeidzot, vakar, 22. maija pēcpusdienā, Latvijas Televīzija paziņoja, ka tā atceļ priekšvēlēšanu debates krievu valodā.

Lielu līdzcilvēku atbalstu izpelnījies hokejista Ralfa Freiberga lakoniskais vēstījums tiešraidē, kurš viņš tika lūgts komentēt spēli ar ASV. Beidzot sarunu, viņš strikti noteica: "Latvijā ir viena valoda!" Vēlāk soctīklos viņš norāda, ka tas bija sveiciens visiem sabiedrisko mediju kūrētājiem, kas nav sapatuši, ka vairs nedzīvo PSRS.

Ekrānšāviņš

"Woow... Visu cieņu Ralfam Freibergam! Hokejists seko politikai un pauž savu nostāju atklāti...pirmo reizi redzu ko tādu tiešraidē... Ralfs uzreiz pēc pēdējās spēles ar ASV, pēcspēles intervijā pasaka - Latvijā ir viena valoda!!! Paldies Ralf!," lasāms vietnē "X".

Inese: Prieks dzirdēt šādu skaidru nostāju!

Silvija: Šis silda sirdi.

Egīls: Krievvalodīgie Latvijas hokeju neskatās un neseko līdzi, bet visu cieņu Ralfam.

Andris: Visu cieņu!

Māris: Kas par metamorfozi! Kopš laika, kad izlasē neprata trīs vārdus latviski, līdz - Latvijā ir viena valoda.