"Šie to ir prasti izķēzījuši"; Mielavs spļauj ugunis par Gustavo, Patrišas un Rutuļa veikumu

© Dmitrijs Suļžics/MN

Pēdējās dienās vētru soctīklos ir sacēlusi Gustavo jaunā dziesma "Nepārmet man 3000" ar Normunda Rutuļa un Patrishas piedalīšanos, Dziesmas orģinālu Raimonds Pauls ar dzejnieka Krūkļa vārdiem sarakstīja 1969. gadā.

Soctīklos pirmais par dziesmas saķēzīšanu sāka runāt Ainars Mielavs: "Šis jau ir reāls radošās mazspējas p..djec! Gustavs Butelis ir bīstams narciss, bet Rutulis un Patrīcija Cuprijanoviča (Patriša) tērētas marionetes. Jums visiem pat kājas noskalot Raimondam būtu jāaizliedz ar likumu!"

Autors turpina: "Man bija 9 gadi, kad pirmo reizi izdzirdēju šo ģeniālo Paula un Alfrēda Krūkļa dziesmu. Klausījos diendienā. Vēl tagad vārdus atceros. Šie ir to ir prasti izķēzījuši, paši nespēdami salikt secībā pat 3 atmiņā paliekošas notis."

Daudzi ir pārsteigti par šādu mūziķa vērtējumu un uzskata, ka dziesma sanākusi mūsdienīga. Piemēram radio balss Sanda Dejus uzskata: "Ja ieklausās šajā kompozīcijā, var saklausīt atsauces uz Outkast gabaliem gan rīmējumā, gan intonācijās. To palaist garām nevar..nu nevar, nu nevar, nevar Tas, ka tādas pasaules hip hopa vēstures vērtības savieno ar mūsu pašu estrādes dārgakmeņiem ir lieliski "

Vēl kāds komentētājs dziesmu atzīst par labu esam: "Nav ne vainas, jauns laiks, jaunas skaņas. Līdz šim tiešām šausmīgākais, ko nācies dzirdēt- Evijas Vēbers izpildītā Mārtiņa Brauna dziesma. Šis ilgi būs nepārspēts gabals."

Tajā pašā laikā lielākā daļa komentētāju uzskata, ka dziesma ir vienkārši izcūkota: "Pilnībā piekrītu, nejēdzīga dziesma. Pašdarbnieku pulciņš cenšas nopelnīt uz, Lielas mūzikas radītājiem. Bet nav ļaunuma bez labuma, šādas dziesmas man agrāk lika meklēt oriģinālās dziesmas un iepazīt tiešām skaistu mūziku. Ceru šis ar palīdzēs kādam rast šo ceļu."

"Absolūti piekrītu, ir sanācis ļoti labs, pat izcils sūds. Es ne noklausījos visu, jo reāli grūti bija. Neveiksmīgs mēģinājums"

Otrdien savu kritikas devu soctīklos izteica arī Maestro mazmeita Annamarija Paula.