Diennakts laikā Ralfs Eilands publicē divus diametrāli pretējus vēstījumus

© Ģirts Ozoliņš/MN

Aizvadītajās brīvdienās Rīgā norisinājās Rīgas "Rimi" maratons, kura laikā pilsētā tika noteikti vairāki satiksmes ierobežojumi. Sabiedrība sadalījusies divās karojošās pusēs - vieni saka, ka maratons ir svētki un satiksmes ierobežojumi ir attaisnojami, otriem apgrūtinājums ikdienas dzīvei šķiet pārāk liels.

Mūziķis un sabiedriski aktīvais cilvēks Ralfs Eilands pamanījies vienas diennakts laikā nostāties gan vienā, gan otrā pusē, publicējot divus diametrāli pretējus viedokļus.

Vispirms skaļi izskanēja Eilanda kritika: "Apzinoties, ka dažādos līmeņos tur piedalās arī mani draugi, tomēr šo pateikšu. Dirsā visus skrējienus un gājienus! 11. novembra krastmala ir paredzēta tikai valsts svētkiem vai jebkam, ko tur grib darīt Raimonds Pauls."

Jāteic, ka šim ierakstam vairāk bija komentāru, kuri aizstāvēja Rīga smaratonu, tomēr pa kādam piekritējam arī bija: "urklāt to pasākumu ir ka biezs. Nupat bija moto sezonas atlāšana, pēcāk kritiskā(debiloīdu) masa, tagad maratons, vēlāk velo sacensības un tā regulāri tiek apturēta puse Rīgas."

"Es šodien skrējējiem traucēju uz Brīvības ielas, man ļoti vajadzēja pāriet pāri ielai! nostāvēju 15 min until tad sapratu, ka jāiet tāpat traucējot skrējējus"

Jau pēc nepilnas diennakts Eilands tviterī raksta""Es nesaprotu nevienu rūgumpodu, kurš sāk kaut ko čīkstēt, kad reizi gadā viņa kundziņa ikdienu iztraucē, piemēram, maratons! Ūūūūū! Tev traucē, ka esi pelmenis, bet citi cilvēki skrien un priecājas? Nav mana problēma!"

Ļaudis sāk saprast, ka pirmajā ierakstā Eilands ir pajokojis. Komentāros Lauris Reiniks raksta: "Es jau taisijos tev zvanīt, ko piktojies par maratonu. Pat es nevarēju saprast, vai tu joko vai izkliedz patiesu sāpi."

Tomēr arī zem šī ieraksta ir ierobežojumu kritizētāji: "Visa pasaule tomēr nav tikai maratons.... Būtu obligāti jāorganizē iespēja maratona laikā sab.transportam u.c. apbraukšana pa citu tiltu piemēram.. Nav normāli ,ka visi stāv veselu stundu.."

Slavenības

Seriāls "Draugi" tika filmēts 90. gados un 2000. gadu sākumā. Tas ir daudzu pasaules iedzīvotāju iecienīts komēdijseriāls. Tajā filmējušies tādi slaveni aktieri kā Dženifere Anistone, Līdza Kudrova, Metjū Perijs, Deivids Švimmers, Kortnija Koksa, Mets Leblāns. Seriāls bija par šo sešu draugu draudzību, taču bez galvenajiem aktieriem, šajā seriālā parādījās arī citas slavenības.

Svarīgākais