Kivičam trāpīgs viedoklis par EP priekšvēlēšanu debatēm

© Ekrānšāviņš

Publiskajā telpā izcēlies strīds par to, vai ir pieņemami sabiedriskajos medijos organizēt Eiropas Parlamenta priekšvēlēšanām veltītas debates krievu valodā.

Vairākas Saeimā pārstāvētās partijas iepriekš nolēma nepiedalīties EP priekšvēlēšanu debatēs krievu valodā - šādi plāno rīkoties "Jaunā vienotība", "Apvienotais saraksts", Nacionālā apvienība, ZZS, "Progresīvie", Jaunā konservatīvā partija.

Publiskām priekšvēlēšanu debatēm ir jānotiek latviešu valodā, šādu viedokli sociālajos tīklos pauž pat Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs.

Par šo jautājumu daudzi "cepas" arī soctīklos. Savu viedokli paudis arī mūziķis Andris Kivičs.

"90% Latvijas krievu sen zin, par ko balsos, un viņiem 100 gadus neinteresē kaut kādas debates ne latviešu, ne krievu, ne kādā citā valodā," uzskata A. Kivičs.

Tiesa, 22.maija pēcpusdienā tapa zināms, ka Latvijas Televīzijas galvenā redaktore Sigita Roķe, konsultējoties ar LTV Redakcionālo padomi, lēmusi atcelt plānotās Eiropas Parlamenta priekšvēlēšanu debates krievu valodā sabiedrisko mediju portālā Rus.LSM.lv.

Lauris: Nekad nebūtu iedomājies, ka kādā tēmā piekritīšu Kivičam.

Betons: Te pat Kivičam jāpiekrīt, kā kulaks uz acs.

Annija: Retu reizi jāpiekrīt Kivičam.

No dzīves: Aizdomājos. Cik vajadzēs paaudzes, lai šeit būtu tikai latviešu valoda. Protams, ka būs un pastāvēs citas valodas. Bet es tieši domāju par šo krievu valodas sakni. Man žēl, ka tas notiek tikai tagad, jo es to nepiedzīvošu.

Nory: Procents no zila gaisa izzīsts. Visiem var izmainīt domas un ja ne visiem, tad daudziem un tas arī ir no svara.