"Pat farmaceitei mute palika vaļā"; Reiniks šokēts par zāļu cenām Latvijā

© MN

Dziedātājs Lauris Reiniks dalījies ar savu pieredzi, mēģinot nopirkt nepieciešamos medikamentus.

Kā mikroblogošanas vietnē raksta dziedātājs, tā medikamenta deva, kas bija nepieciešama viņam, maksāja 10 reizes dārgāk nekā šī paša medikamenta lielāka deva. Tas pārsteidzis pat aptiekas farmaceiti.

"Kas ir monopols? 5 mg vienu zāļu maksā €4, bet 1 mg (ko man vajadzēja) to pašu zāļu maksā €40 euro. Pat farmaceitei mute palika vaļā. Gāja pārbaudīt Valsts zāļu centra mājaslapā. Un jā, to 1mg ražo vai izplata tikai viena kompānija Latvijā. Attiecīgi, liek tādu cenu, kā grib. Es kā praktiskais latvietis nopirku 5 mg, tablešu griezēju un tagad man 1 mg tabletītes," pieredzē dalās Lauris.

Kā izrādās, viņš nebūt nav vienīgais, kas nonācis tādā situācijā. Komentāros cilvēki dalās ar līdzīgu pieredzi.

"Man ar sirds dropēm tā ir! Vajag ik rītu 5mg, bet nevienā aptiekā 5mg nav, ir tikai 10mg! Neko, nopirku 3 iepakojumus, laužu tabletes uz pusēm un nu man ir zāles 6 mēnešiem!"

Slavenības

Psiholoģe Diāna Zande viesojas raidījumā “Kad viņas satiekas”. Sarunas laikā viņa dalās savās pārdomās par leģendāro filmu “Limuzīns Jāņu nakts krāsā”, kurā atveidoja rotaļīgo Lāsmiņas tēlu. Diāna atklāj, kā mainījusies viņas dzīve pēc filmas un ko viņa iemācījusies no Lāsmas tēla atveidošanas.

Svarīgākais