"Nožēlojami!"; Račs publiski kaunina koncertu organizatorus

© Ģirts Ozoliņš/MN

Producents, dziesmu autors, mūziķis un dzejnieks Guntars Račs publiski kaunina koncertu organizatorus, kas turpina uz Latviju aicināt mūziķus, kuriem tuva vai pieņemama Kremļa politika.

"Nožēlojami, ka Latvijā ir koncertu organizatori, kas turpina uz Latviju aicināt Krievijas māksliniekus, kas kara laikā ir hedlaineri Krievijas "Gazprom" festos. Jā, džekam ārzemju skatuves vārds, dzimis Azerbaidžānā... Tas, protams, nekas, ka kopš četru gadu vecuma dzīvo Maskavā," vietnē "X" raksta G. Račs.

Darbinieks: Vai esat nosūtījis jautājumu Ārlietu ministrijai par tēmu, kāpēc Kremļa lakstīgalas tiek laistas Latvijā pelnīt naudu?

Kārlis: Šādos gadījumos vienmēr rodas jautājums... Bet kas ir tie kuri šādus pasākumus apmeklē? Tie taču ir vietējie no Latvijas. Kādi tad ir viņu politiskie uzskati, ja viņiem nesagādā nekādu problēmu apmeklēt šos ''Krievijas māksliniekus''? Mulsinoši!

Jolanta: Ar šo te t.s. kultūras ministri ne to vien redzēsim...

Janka: Asinsnaudas ir un paliek nauda, kā rāda Latvijas valdības piemērs.

Paulius: Lietuvā kas tāds nav iedomājams. Pat itālis Pupo tika cancelēts un atcelts viņa koncerts arēnā, jo nesen, izrādījās, uzstājās teroristu valstī.

Svarīgākais