"Tā pārsvarā nebija mūzika, kas uzrunāja"; Guntars Račs atklāti par "Positivus" festivālu

© Ģirts Ozoliņš/ F64

Tikko Lucavsalā aizritēja slavenais "Positivus" festivāls. Starp festivāla apmeklētājiem bija arī dzejnieks Guntars Račs.

NRA jau ziņoja, ka Lucavsalā piektdien, 14. jūlijā, un sestdien, 15. jūlijā, notika festivāls "Positivus", kurā uz trijām skatuvēm kāpa vairākas populāras mūzikas grupas.

Šajā festivālā bija arī labi pazīstamais pašmāju dzejnieks.

Positivus. Biju, redzēju. Kopumā tīri labi patika. Bet tā pārsvarā nebija mūzika, kas uzrunāja,

"Facebook" iesāk Račs.

Lai gan dzejnieks uzsver arī to, kas paticis.

Patika atmosfēra un kā viss saorganizēts. Skaņa, skatuve, gaismas, serviss. Es gan izbaudīju VIP priekšrocības un tāpēc, iespējams, pilnīgi objektīvi nevaru spriest. Hip-hop kārtējais uzvaras gājiens, tas laikam visprecīzāk atspoguļo 2 dienu notikumus. Noskatījos, šķiet, piecus šī žanra mākslinieku priekšnesumus. Palika iespaids, ka mūsējie ne ar ko daudz neatšķiras, tikai mums vēl tālu līdz pasaules hitu radīšanai. Tas prasa mazliet vairāk par veiksmīgu bītu salikumu un pa savam lipīgu atslēgas frāzi. Turklāt konkurence šajā žanrā ir neiedomājami liela un laukumu visupirms noklāj žanra aizsācēji ASV. Taču paliku mazliet domīgs par to, kur ir tā robeža tam, cik un kādā veidā necenzēti lamāties uz skatuves būtu pieņemami (tāds nu ir tas žanrs), un sapratu pats savu robežu: angliski, nu ok, apnicīgi, bet var paciest (līdzīgi ir ar filmām), latviski - izaicina jau vairāk un griež ausīs asāk, bet žanrs prasa savu un jāpacieš.