Sipeniece: Ja tautai atļautu vēlēt prezidentu, tas būtu Dormeo matracis

Baiba Sipeniece-Gavare © Vladislavs Proškins/F64

Jaunajā raidījumā “360TV ZIŅneši” viesojas Baiba Sipeniece – Gavare. Pavasarī viņa vienā no interneta vietnēm tika ieteikta, kā nākamā valsts prezidente. Viņa neslēpj, ka šajā amatā justos nekomfortabli, taču vien nosmej, ka no apsardzes un mājas Dubultos gan viņa neatteiktos. Tāpat Sipeniece neslēpj savu viedokli, kādēļ viņa ir pret tautas vēlētu prezidentu.

Jau 31. maijā norisināsies Latvijas valsts prezidenta vēlēšanas, kurās piedalīsies trīs kandidāti - Uldis Pīlēns, Elīna Pinto un Edgars Rinkēvičs. Agrā pavasarī kādā no interneta vietnēm tika publicēts personibu saraksts, kurus tauta vēlētos redzēt kā prezidentus. Nenoliedzami saraksta augšgalā gozējās arī tautā mīlētā Baib Sipeniece-Gavare, kura par šādu tautas mīlestību ir pagodinātā, bet uzskata, ka nevarētu būt prezidente.

Pirmkārt, man trūkst atbilstošas izglītības. Tur kā minimums ir jābūt divām izglītībām. Ļoti vēlams, ka cilvēks būtu politekonomijā, ko studējis, lai būtu redzējums par pasaules.

Sarunas laikā viņa atzīst, ka visu protams var iemācīties, bet viņas lielākais trūkums ir asā mēle, un viņa nespētu noslēpt patiesību un būt viltīga. Viņa arī zina, ka no patikšanas līdz nepatikšanai ir viens solis, tāpēc apzinās, ka varētu arī iemantot kāda nepatiku. Runājot par tautas ievēlētu prezidentu, viņa ir kategoriski pret.

Nē, es galīgi neesmu par to. Zinot, ka tauta patlaban ir diezgan, un lai neapvainojas neviens, bet analizēšanas spējas plašām tautas masām vēl nav dotas. Mums “Savādi gan” laikā bija tāds joks par tautas vēlētu vai nē, un mēs teicām, ka tādā gadījumā mēs ievēlētu Dormeo matraci, jo viņš tiek reklamēts visu dienu.

Vairāk par Baibas viedokli, skaties video!

Svarīgākais