Ko interesantu par prezidenta kandidāti Elīnu Pinto uzzinājis Lauris Reiniks?

© Ģirts Ozoliņš/F64

Partija "Progresīvie" ir iesniegusi dokumentus, Valsts prezidenta amatam oficiāli piesakot publiskās pārvaldības eksperti Elīnu Pinto. Kamēr sabiedrībā aktīvi tiek diskutēts, cik piemērota vai nepiemērota Pinto būtu šim amatam, dziedātājs Lauris Reiniks atklājis ko interesantu par kandidātes uzvārdu.

Reiniks, saucot sevi par "valodu fanu", mikroblogošanas vietnē Twitter atklāj, ka portugāļu valodā Pinto nozīmē Cālīte.

"Prezidenta kandidātei ir stilīgs uzvārds Pinto. Portugāļu un spāņu izcelsmes. Latviski no portugāļu valodas tulkotos kā Cālīte. Bet spāniski vienkārši "Es gleznoju". Ā, un vēl Pinto ir arī mazs zirdziņš vai ponijs ar baltiem un melniem plankumiem," raksta Reiniks.

Tikmēr komentāros Twitter lietotāji piešķīra šim ierakstam humora devu.

"Nu tad ar Pīlēnu Cālītei labs tusiņš."

"Diemžēl es šo uzvārdu asociēju tikai kā "pina colada", citādāk neatceros..."

"Google tulkotājs saka, ka filipīniešu valodā Pinto nozīmē “durvis”."

"Katram otrajam portugālim ir uzvārds Pinto. Kā mūsu Bērziņš. Latviešiem gan atgādina plinti."

Kā ziņots, partija "Progresīvie" ir iesniegusi dokumentus, Valsts prezidenta amatam oficiāli piesakot publiskās pārvaldības eksperti Elīnu Pinto.

Līdz ar to Pinto ir trešā kandidatūra, kas oficiāli pieteikta Valsts prezidenta vēlēšanām.

Pašlaik Saeimā pārstāvētās partijas ir pieteikušas trīs Valsts prezidenta amata kandidātus - "Apvienotais saraksts" amatam virza savu dibinātāju, uzņēmēju Uldi Pīlēnu, "Progresīvie" - publiskās pārvaldības eksperti Pinto, bet "Jaunā vienotība" - ārlietu ministru Edgaru Rinkēviču. Nevienam no šiem kandidātiem pagaidām nav skaidra balsu vairākuma, lai uzvarētu vēlēšanās.

Pašreizējais Valsts prezidents Egils Levits sākotnēji piekrita, bet vēlāk atteicās no kandidēšanas uz otro termiņu. Viņu amatam bija gatava virzīt Nacionālā apvienība un atbalstīt "Jaunā vienotība", taču vienotu atbalstu koalīcijā iegūt neizdevās, tātad arī viņa pārvēlēšanai būtu pietrūcis balsu.

Slavenības

Publiskos pasākumos, medijos ir pierasts redzēt simpātisko rakstnieci, režisora Dž. Dž. Džilindžera sievu Ingu Grencbergu skaisti saposušos. Taču Inga pārsteidza un šokēja daudzus, sociālajā tīklā publicējot foto, kurā redzama Inga, kas, kā viņa pati saka, “iekšēji” ir pilnīgi sabruksi.

Svarīgākais