Latvijā vidēji vienā pusdienošanas reizē iedzīvotāji sabiedriskās ēdināšanas iestādēs šogad janvārī tērēja 7,87 eiro, liecina pētījuma centra SKDS vadītāja Arņa Kaktiņa publiskotā informācija mikroblogošanas vietnē "Twitter".
Lūk, kādi izskatās iedzīvotāji vidējie tēriņi par 1 pusdienošanas reizi sab. ēdināšanas iestādēs. Patlaban tie vidēji ir € 6.68 (mediāna) un € 7.87 (mean value). Kā redzams, tas ir būtiski vairāk nekā pirms gada (nemaz nerunājot par 2020.gada cenām). pic.twitter.com/p4xIt8RAXg
— Arnis Kaktiņš (@ArnisKaktins) February 19, 2023
Arvils: Vakar mājās sev viens uzcepu gaļu, pagatavoju salātus un nopirku divus alus. Ap 15€ maltītes izmaksā. Ko restūzī var apēst par 7€???
Ilze: Nekā pārsteidzoša, tieši tik, cik ir inflācija nozarē.
Aldis: Jāpriecājas, budžetā ripo PVN 21%. Izredzētajiem algas pašsevnoteicējiem kompensējas pieaugums. Lai tik turpina transformāciju!
Austra: Es gan neēdu ārpus mājas, bet jā - pat prastā bistro tā arī maksā vienas pusdienas vienam cilvēkam.