""Spied, sasodīts, nolādēts" ir ļoti adekvāti", Stendzenieks izsaka viedokli par dzemdībām

© Dmitrijs Suļžics / F64

Reklāmas speciālists Ēriks Stendzenieks nolēmis izteikt viedokli par atmosfēru, kādai vajadzētu būt dzemdību laikā.

Mikroblogošanas vietnē "Twitter" Ē.Stendzenieks raksta:

"Atvainojos, neesmu tuvāk izpētījis par to "vecmāšu emocionālo vardarbību dzemdībās", bet apsolos. Taču liela daļa topošo māmiņu iedomājušās, ka tas būs SPA ar meditatīvu mūziku. "Spied, sasodīts, nolādēts" ir ļoti adekvāti, ja runa ir par minūtēm/sekundēm. Nav te laika auklēties."

Stendzenieks aizskāris jautājumu, kurā sievietes nevar neizteikties.

Sanita Jemberga: "Labi, ka Tev ir tik daudz dzemdību pieredzes, lai par to izteiktos."

Ieva Stūre: "Nu, kā personai, kam nācies divreiz spiest, varu teikt, ka daudz patîkamāk (lasi efektīvāk arī), ir, ja saka: “Malacis, spied, tev sanāk!” vai “Vēl stiprāk, tu vari!”, nevis: “Muļķe, tu jau pat spiest nejēdz!”"

Burtniece: "Bieži vien ārsti ir tik satraukušies par bērna dzīvību, kas jau mata galā, ka tiešām mazāk svarīgi ir auklēties..."

Una Rozenbauma: "Tad es tevi oficiāli informēju - Nav dzemdes, nav viedokļa! Uzticies mums, mēs labāk pārzinam savus ķermeņus un vajadzības."

Ezis Lielais: "Spied, sasodīts, nolādēts noteikti nav tas kas mediķim būtu jāsaka dzemdībās, kad esi pie pilnīga spēku izsīkuma. Un pārgriezt nabassaiti nav tas pats kas dzemdēt."

Gundega Skruze: "Nop. Tādas frāzes nav pieļaujami. Sieviete netur iekšā speciāli "a vot nespiedīšu, šodien negribas". Ja bērns jādabū laukā steidzami, tad jārīkojas ārstam, nevis jālamā sievieti."

Vanesa: "Tu runā tā, it kā jebkura sieviete negribētu to bērnu pēc iespējas ātrāk dabūt no sevis ārā!!!! Tici man, tā nav pastaiga siena pļavā, un jebkura dara visu, lai izspiestu to jauno pilsoni sveiku un veselu, pašai nenomirstot."

Edit: "Nevaru noticēt, ka trešdaļa vecmāšu ir vardarbīgas būtnes. Nu nekādi neticu! Šo profesiju neizvēlas maniakālas dabas sievietes un vairumā pie tam. Ka tik mūsu dzemdētājas nav palikušas par - nepieskaries, nenotrauc!"

Svarīgākais