Kāpēc britu karaļnamā ir kategoriski aizliegti ķiploki?

© Capital Pictures/Scanpix/Leta

Aizliegto pārtikas produktu saraksts ir spēkā visiem Lielbritānijas karaliskās ģimenes pārstāvjiem, raksta Marie Claire.

Ir vērts atzīmēt, ka aizliegumu ne vienmēr nosaka tikai garšas izvēles - visbiežāk tas ir etiķetes un elementāru piesardzības pasākumu jautājums.

Kā likums, noteiktu produktu izmantošana britu karaliskajā virtuvē ir ierobežota, lai novērstu sliktu elpu vai aizsargātu pret iespējamu saindēšanos ar pārtiku. Kas noteikti nav britu karaļnama ēdienkartē?

Daudzi gardēži vienkārši dievina ķiploku un pievieno to gandrīz visiem ēdieniem, izņemot desertus. Diemžēl Anglijas karaliene neatbalstīja šo ieradumu.

Produktam ir spēcīgs aromāts, kas ir noturīgs ilgu laiku, ja persona baudījusi ēdinu, kurā ir bijis daudz ķiploku.

Kornvolas hercogiene, tagadējā karaliene Kamilla, kas tiek uzskatīta par talantīgu kulinārijas speciālistu, Austrālijas šovam Master Chef pastāstīja par britu karaļnama ēdienkartes "aizkulisēm".

Pēc Kamillas teiktā, ēdieniem, kas tiek pasniegti viesiem, nedrīkst pievienot ķiplokus.

Šo informāciju apstiprināja arī bijušais karaliskais šefpavārs Darens Makgreidijs, kurš minēja, ka aizliegums attiecas arī uz sīpoliem.

Slavenības

Publiskos pasākumos, medijos ir pierasts redzēt simpātisko rakstnieci, režisora Dž. Dž. Džilindžera sievu Ingu Grencbergu skaisti saposušos. Taču Inga pārsteidza un šokēja daudzus, sociālajā tīklā publicējot foto, kurā redzama Inga, kas, kā viņa pati saka, “iekšēji” ir pilnīgi sabruksi.

Svarīgākais