Vēsturnieks nejauši atrod senu un karaļa Čārlza sievai ļoti īpašu foto

© AFP/SCANPIX/LETA

Kāds vēstures cienītājs Apvienotajā Karalistē tiešsaistes platformā eBay uzgājis karaļa Čārlza III sievas Kamillas vecvecvecmāmiņas Edrikas Folkneres vienīgo fotogrāfiju, vēsta portāls "Daily Mail".

Adams Simpsons-Jorks no Ipsvičas pārvalda „Facebook” lapu „Medals Going Home”, kurā viņš apvieno ģimenes ar viņu senču kara medaļām un citiem aizmirstiem priekšmetiem. Vīrietis stundām ilgi pēta „eBay” un citas vietnes, meklējot dažādas vērtīgas lietas, un pēc tam pēta šīs preces, cerot atrast mūsdienu radiniekus, kam tos nodot.

3.janvārī viņš pamanīja attēlu, kas piesaistīja viņa uzmanību un nopirka to tikai par nepilnām desmit mārciņām. Viņš sākotnēji nezināja, kas redzams attēlā un to, ka tajā esošai personai pastāv kāda saikne ar karalisko ģimeni.

Tomēr brīdī, kad fotoattēlā ieraudzīja vārdu Edrika Folknere, ievadījis to „Google” meklētājā, vīrietis ātri vien atklājis saistību ar Kamillu. Vīrietis nolēmis nosūtīt fotogrāfiju karaliskajai ģimenei. Vēlāk Kamilla vīrietim nosūtījusi vēstuli ar pateicības vārdiem.

Edrika Folknere, Kamillas radiniece no tēva puses, dzīvoja laikā no 1822. līdz 1890. gadam. Par viņu nav daudz zināms, izņemot to, ka viņa bija ceļojoša gleznotāja meita. Folknere 1857.gadā apprecējās ar Hjū Mortonu Šendu, un viņiem bija trīs dēli, tostarp Aleksandrs Folkners Šands, Kamillas vectēvs.

Svarīgākais