Ziemassvētki tradicionāli ir laiks, kad svētku galdā tiek celts ne viens vien gards mielasts. Tiesa, dažiem šī mielasta baudīšana izvēršas par pamatīgu pārēšanos. Gastroenterologs Anatolijs Danilāns skaidro, ko šāda pārēšanās nodara veselībai.
"Cilvēki daudz reiz grēko arī Latvijā ar uzturu," TV24 raidījumā "Uz līnijas" norāda A.Danilāns. "Lielākoties ir par daudz paēduši ogļhidrātus, īpaši daudz saldumiņus, kūciņas, vēderiņi jau nokarājušies. Tad ir sirds vainas un citas slimības. Nav jau tas izdarāms vienā dienā. Ziemassvētkos var pārēsties, pakrist zem galda, bet nu ar ēdienu jau grūti pakritst. Nekas pārlieku liela ļaunuma nav," saka mediķis.
Viņš arī piebilst, visas vainas un nelaimes notiek, ja Ziemassvētki ir katru dienu. "Ziemassvētkos, Jāņos, Jaungadā par daudz ēst nav nelaime. Varbūt otrā dienā ir grūti, bet ar to viss arī cauri."