Viņķele nosauc, viņasprāt, labāko kandidātu veselības ministra amatam

© Dāvis Ūlands/F64

Pagaidām iespējamo kandidātu vārdi veselības ministra amatam nav publiski izskanējuši, taču līdzšinējā premjera Krišjāņa Kariņa (JV) piedāvājums paredz, ka veselības ministra amats nonāktu "Apvienotā saraksta" (AS) pārraudzībā.

Portāls NRA jau rakstīja, ka Latvijas Māsu asociācijas prezidenti Ditu Raisku satrauc tas, ka patlaban nav nekādas aplēses par potenciālajiem veselības ministra amata kandidātiem. Tas nozīmē to, ka neviens uz veselības nozari neraujas. Veselības nozare tiek uzskatīta par prioritāru, bet jautājums ir par to, vai tā ir prioritāra, un šobrīd tajā ir ļoti daudz samilzušu jautājumu, kas kādam būtu jārisina, norādīja Raiska, piebilstot, ka starp šiem jautājumiem ir veselības aprūpe, finansējums, atalgojums, kā arī cilvēkresursu jautājums.

Iepriekš tika pieļauts, ka veselības ministrs tiks meklēts ārpus partijas loka.

Par bezdarbību saistībā ar Covid-19 vakcīnu iepirkumu apsūdzētā bijusī veselības ministre Ilze Viņķele uzskata, ka veselības ministra portfelis jāuztic bijušajam Nacionālā veselības dienesta vadītājam Edgarm Labsvīram.

"Kā sekmēsies jaunajai valdībai, to drīz redzēsim. Bet viena kļūda jau iebūvēta. Veselība bija jāuztic Progresīvajiem, proti, Edgaram Labsvīram. Jā, nav zināms, arī kā viņam veiktos, bet noteikti nesačakarētu, jo ir domas skaidrība, orientācija uz sabiedrisko labumu un sistēmas izpratne, kas liels plus," mikroblogošanas vietnē "Twitter" raksta I. Viņķele.

Svarīgākais