Kivičs publiski velta ļoti skarbus vārdus Artusam Kaimiņam

© Oksana Džadana/ F64 Photo Agency

Šī gada 31.oktobrī par sabiedrībai būtisku reformu īstenošanu Valsts prezidenta medaļas pasniegtas vairākiem 13.Saeimas deputātiem. Viņu vidū bijis arī 13.Saeimas deputāts Artuss Kaimiņš, kuram skarbus vārdus mikroblogošanas vietnē twitter veltījis mūziķis Andris Kivičs.

Mikroblogošanas vietnē twitter publicētajā ierakstā, kurā cita starpā izmantota arī necenzēta leksika, dziedātājs Andris Kivičs norādījis, ka A.Kaimiņš "uzmetot 122 000 vēlētājus esot kalpojis Latvijai.

"Cilvēktiesību komisiju vadījis, starp citu, ir stabili lielākais cilvēku ap****** LV vēsturē. Ar aktīvu krimināllietu pie tam. Plus vēl sava bērna mammai bērnu grib atņemt. Nu kā tur var nedot medaļu no prezidenta?" mikroblogošanas vietnē twitter norāda A.Kivičs.

Viss mūziķa komentārs pilnā apjomā lasāms šeit.

"Tik nepieklājīgus vārdus es nebūtu lietojusi, taču arī man šī zina bija nepatīkams pārsteigums. Vai prezidents nelasa un neseko līdzi zinām. Diez kurš Kaimiņu ieteica apbalvošanai. Atbildes studijā, lūdzu," atbildot A.Kiviča komentāram, savu viedokli izteikusi kāda twitter lietotāja.

Ziņu aģentūra LETA jau vēstīja, ka Valsts prezidenta medaļu par pamatu likšanu augsti attīstītas Latvijas armijas veidošanā saņēma Ministru prezidenta biedrs, aizsardzības ministrs Artis Pabriks (AP).

Valsts prezidenta medaļu par tiesiskuma stiprināšanu Latvijā saņēma Ministru prezidenta biedrs, tieslietu ministrs Jānis Bordāns (K).

Tāpat medaļu par Administratīvi teritoriālās reformas un Pašvaldību likuma virzīšanu Saeimā saņēma Saeimas Administratīvi teritoriālās reformas komisijas priekšsēdētājs Juris Pūce (AP).

Savukārt Valsts prezidenta medaļu par Latviešu vēsturisko zemju un Sabiedrisko elektronisko plašsaziņas līdzekļu un to pārvaldības likumu virzīšanu Saeimā, un Nacionālās partizānu bruņotās pretošanās atceres dienas un Valsts valodas dienas iekļaušanu atceres un atzīmējamo dienu sarakstā saņēma Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas priekšsēdētājs Artuss Kaimiņš.

Svarīgākais