Skandalozais Īlona Maska paziņojums; vai viņš tiešām runājis ar Putinu?

© Reuters/Scanpix/LETA

Tesla dibinātājs Īlons Masks noliedza plašsaziņas līdzekļos izskanējušo informāciju, ka viņš esot sazinājies ar Vladimiru Putinu, pirms publicējis paziņojumus par "miera plānu Ukrainai". Viņš par to rakstīja savā Twitter profilā.

Tā pēc raksta publicēšanas, kurā teikts, ka Masks, iespējams, runājis ar Putinu pirms viņa skandalozo ierakstu publicēšanas, Teslas dibinātājam tika jautāts, vai tā tiešām ir taisnība, raksta UNIAN. Maska atbilde bija īsa:

"Nē, es tikai vienu reizi esmu runājis ar Putinu, un tas bija apmēram pirms 18 mēnešiem, tēma bija kosmoss."

3.oktobrī Īlons Masks iekļuva pamatīgā skandālā. Viņš Twitter publicēja "miera plānu", kas it kā palīdzētu izbeigt karu, ko Krievija izvērsa Ukrainā.

Viņš apgalvoja, ka Krievijas Federācijas militāro agresiju it kā apturēs atkārtotas "vēlēšanas" ANO uzraudzībā esošajās Ukrainas okupētajās teritorijās, okupētās Krimas pamešana, ūdensapgādes nodrošināšana pussalā un neitrāla statusa pieņemšana. Taču Masks arī sacīja, ka Krima kļuva par ukraiņu teritoriju, iespējams, "Hruščova kļūdas dēļ".

Īlona Maska skandalozais paziņojums izsaucis daudz kritikas. Uzto reaģēja Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis un citas amatpersonas, kā arī Lietuvas prezidents. Maska paziņojums tika komentēts arī Baltajā namā, kur tika norādīts, ka jebkādi lēmumi par Ukrainu ir jāapspriež ar pašu Ukrainu.

Slavenības

Pēc skandāla ar Dailes teātri aktieris Kaspars Zāle atklāj, ka šobrīd koncentrējas uz to, ka viņam vajag atrast darbu, nevis vilšanās sajūtu vai aizvainojumu, vēstīts Gitas Vīksnes materiālā "Gribu atrast normālu darbu" izdevumā "Privātā Dzīve".

Svarīgākais