Gulbis aprēķinājis, cik milzīga summa par apkuri varētu būt jāmaksā Pierīgā

© Kaspars Krafts / F64 Photo Agency

Milzīgie rēķini šajā rudenī un ziemā pamatīgas galvassāpes sagādās ne vienam vien Latvijas iedzīvotājam. Bijušais iekšlietu ministrs un uzņēmējs Māris Gulbis aprēķinis, ka Pierīgā par apkuri mājās ar gāzes apkuri varētu nākties šķirties no vairākiem simtiem eiro.

"Pierīgas mājā jārēķinās, ka ziemā būs jāmaksā 800 - 900 eiro par apkuri," TV24 raidījumā "Preses klubs" norāda M.Gulbis. "Latvijas gāze" tiem, kam ir gāzes saimniecība, ir atsūtījusi jau informāciju par izlīdzinošo maksājumu, nav grūti aprēķināt. "Ja ir 200 kvadrātmetri, tāda tā summa būs," norāda uzņēmējs, uzsverot, ka vēl būs arī rēķini par elektrību.

Ziņu aģentūra LETA jau vēstīja, ka , piemēram, elektroenerģijas cenu kompensēšanai valdība varētu noteikt cenu griestus pirmajām 100 kilovatstundām (kWh), sestdien partiju apvienības "Jaunā vienotība" partijas "Vienotība" kongresā sacīja Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV). Papildu jau iepriekš lemtajam atbalstam iedzīvotājiem energoresursu cenu kāpuma apstākļos, nākamnedēļ valdība skatīs sagatavotos priekšlikumus par cenu griestu noteikšanu centralizētai apkurei, dabasgāzei un elektroenerģijai, norādīja premjers.

Slavenības

Realitātes šovā "Slavenības. Bez filtra" Magone Liedeskalna ir apņēmības pilna beidzot iemācīt bērniem mest atkritumus tam paredzētā vietā - miskastē. Kā izrādās, Magones mājās atkritumu tvertne nav izmantota vismaz trīs gadus.