Pāvests Francisks atklāj, vai drīzumā plāno atkāpties no amata

© ALESSIA GIULIANI / ipa-ag/SIPA/Scanpix/Leta

85 gadus vecais Pāvests Francisks medijiem atklāj, vai gatavojas atkāpties no Romas katoļu baznīcas galvas titula, vēsta "People".

Pāvests Francisks ir 266. un pašreizējais pāvests, Romas katoļu baznīcas galva, kā arī Vatikāna vadītājs.

Pirms neilga laika, kad Pāvests ieguva ceļgala savainojumu, arvien biežāk izskanēja baumas, ka viņš drīzumā atkāpsies no sava amata.

Pavisam nesen, pagājušajā sestdienā, Pāvests intervijā medijam "Reuters" minēja, ka drīz viņam gaidāms liels notikums. Skeptiskākie cilvēki uzskatīja, ka tas nozīmē to, ka Pāvests paziņos par savu atkāpšanos no amata.

Tomēr Pāvests Francisks mierina satrauktos cilvēkus, ka tas tik drīz vēl nenotikšot.

"Visas šīs sakritības lika dažiem domāt, ka notiks tā pati "liturģija". Bet tas man nav ienācis prātā. Pagaidām nē, šobrīd, nē. Tiešām," Pāvesta izvairīgā atbilde liecina, ka viņš nebija apsvēris ideju pamest amatu.

Izrādās, ka iepriekš minētais, ka Pāvestam gaidāmi vairāki svarīgi notikumi, saistās ar to, ka augustā viņam ir jāpiedalās jauno kardinālu iecelšanas ceremonijā, jātiekas ar kardināliem no visas pasaules, lai apspriestu jauno Vatikāna konstitūciju, kā arī jādodas vizīte uz L'Akvilu, Itālijā.

Baumas par Pāvesta Franciska aiziešanu pensijā sāka virmot maijā, kad viņš pirmo reizi tika nofotografēts sabiedriskā vietā pārvietojamies ratiņkrēslā. Aizdomas tikai pieauga jūnijā, kad viņš paziņoja par vizīti L'Akvilā.

Pāvesta Franciska priekštecis Pāvests Benedikts XVI pāris gadus pirms paziņošanas, ka pamet savu amatu, apmeklēja L'Akvilu. Tāpēc radās bažas, ka Pāvests Francisks gatavojas atkārot sava priekšteča gaitas.

Pāvests atzīst, ka viņš kādu dienu varētu atkāpties no amata, ja veselības problēmas viņam liegtu vadīt baznīcu.

Svarīgākais