Vaira Vīķe-Freiberga īpašā veidā pauž atbalstu Ukrainai

© Ekrānuzņēmums no Twitter

Paust atbalstu ukraiņiem šajā karā var ne tikai finansiāli, bet arī simboliski, parādot to, ka sirdī jūtat līdzi šiem cilvēkiem cīņā ar agresorvalsti. Arī bijusī Latvijas Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga šodien pauda simbolisku atbalstu visai ukraiņu tautai.

Vaira Vīķe Freiberga mikroblogošanas vietnē "Twitter" dalījās ar fotogrāfiju, parādot, kā šodien paudusi atbalstu Ukrainai.

Viņa kopā ar savu vīru Imantu Freibergu un krustdēlu Mārtiņu Šteinu pagalmā stādīja saulespuķes.

"Cerībā, ka Ukrainai palīdzēs visa veida atbalsts,arī mūsu domas un dabas spēki,pievienojamies nevalstisko organizāciju @alianse un @EiropasKustiba aicinājumam un kopā ar krustdēlu @MartinsSteins iestādījām saulespuķes savā dārzā. #SaulespuķesUkrainai #UkrainaEiropā #VienotiEiropā"

Jau ziņojām, ka biedrība "Latvijas pilsoniskā alianse" aicina ikvienu, kam rūp brīvība, demokrātija un atbalsts Ukrainas tautai, sēt vai stādīt saulespuķes.

Piektdien, 6. maijā, Rīgā uz AB dambja notika saulespuķu stādīšana.

Saulespuķu stādīšanā piedalījās sabiedrības pārstāvji, akcijas organizatori, tai skaitā, "Latvijas pilsoniskās alianses" direktore, kā arī tādas amatpersonas kā Rīgas mērs Mārtiņš Staķis, Eiropas Komisijas pārstāvniecības Latvijā vadītāja Zane Petre un Ārlietu ministrijas parlamentārā sekretāre Zanda Kalniņa-Lukaševica (JV).

Savukārt Valsts prezidents Egils Levits, atbalstot akciju "Saulespuķes vienotai Eiropai kopā ar Ukrainu", piektdien saulespuķes stādīja Valmierā.

Slavenības

Realitātes šovā "Slavenības. Bez filtra" Magone Liedeskalna ir apņēmības pilna beidzot iemācīt bērniem mest atkritumus tam paredzētā vietā - miskastē. Kā izrādās, Magones mājās atkritumu tvertne nav izmantota vismaz trīs gadus.