Ainārs Virga reiz gulējis zārkā

© Ģirts Ozoliņš/F64

Lai arī viņš pats apgalvo, ka tas ir pārspīlēti, latviešu Rollingstons un Ozijs ("The Rolling Stones" un Ozijs Osborns - red.) – ar tāda līmeņa roka leģendām mēdz līdzināt grupas "Līvi" klasiķi, vienu no Latvijas izcilākajiem ģitāristiem un komponistiem Ainaru Virgu, vēsta LTV raidījums "Daudz laimes, jubilār!"

Ja viņš būtu tikai dziesmas "Dzimtā valoda" autors, ar to vien viņa vieta Latvijas mūzikas vēsturē būtu ierakstīta, līdzīgi kā dziesmas nosaukums, kas tagad iekalts arī Liepājas bruģakmenī.

Ainars ir kā laika mednieks, - interesanti, ka raidījums "Daudz laimes, jubilār!" viņam dzimšanas dienā dāvina Ulda Brieža foto albumu ar tieši šādu nosaukumu. Savukārt Virgam par fotogrāfu Uldi Briedi ir smeķīgs atmiņu stāsts: "Tas bija laiks, kad man bija gadi 15 vai 16 un dzīve Liepājā bija pietiekoši vētraina, - ne vienmēr naktis pavadīju mājās. Uldim bija tāda istabiņa, kur šad un tad džeki palika pa nakti. Gultas tur nebija, bet stāvēja zārks. Un tad nekas cits neatlika kā gulēt zārkā," Ainars nosmaida.

Stāstu Ainaram ir daudz, viens krāšņāks par otru: pēc kāda koncerta, bijis jau vēls, bet Ainaram ar grupas biedriem neesot bijis, kur palikt pa nakti. Vietējais mācītājs labprāt atļāvis pārnakšņot baznīcā, tik lūdzis, lai nākamajā rītā dievkalpojumā uzspēlē. Goda lieta - pateicīgie rokmūziķi labprāt mācītājam atlīdzinājuši.

Slavenības

Holivudas scenārists Maikls Alojans, ar ko pirms dažiem gadiem kāzām posās komponista Raimonda Paula mazmeita Monika Pedersena, Grieķijā mijis gredzenus ar jaunu izredzēto, vēstīts Ligitas Eglītes materiālā "Maestro mazmeitas Monikas bijušais līgavainis" apprec citu izdevumā "Kas Jauns".

Svarīgākais