Mūrniece atklāti stāsta par savu pieredzi ar Ukrainas bēgļiem

© Ekrānuzņēmums

Uzņēmēja, bijusī iekšlietu ministre Linda Mūrniece kanāla TV24 raidījumā "Uz līnijas" atklājusi, ka viņai piederošā dzīvoklī apmetušies bēgļi no Ukrainas un pastāstījusi savu pieredzi.

Kā atklāj L. Mūrniece, viņas dzīvoklī apmetusies ģimene no Ukrainas četru cilvēku sastāvā, kura mītni atradusi caur paziņām.

"Cilvēki jau divas nedēļas pie manis dzīvo," atklāj L. Mūrniece. "Es par viņiem rūpējos, bet viņi ļoti cenšas tikt galā paši. Divu nedēļu laikā viņi ir jau iemācījušies nepieciešamos latviešu valodas vārdus, kurus lieto pat sarakstē ar mani."

L. Mūrniece uzsver, ka viņas pieredze rāda, ka bēgļi nečīkst un uzreiz mēģina integrēties. Ģimenes mamma jau esot atradusi darbu, jaunākais bērns apmeklē bērnudārzu, bet vecākie dodas uz sporta nodarbībām, kas palīdzot arī ikdienā visu laiku nedomāt par satraucošajiem notikumiem dzimtenē.

L. Mūrniece arī atzīmē, ka dzirdējusi ziņas, ka bēgļu izmitināšanai pietrūkstot dzīvokļu Rīgā un Pierīgā, taču, kad viņa pati bija oficiāli pieteikusi savu dzīvokli bēgļu izmitināšanai, ar viņu neviens tā arī nesazinājies. Viņa min, ka, iespējams, pie vainas ir lielais darba apjoms.