Soctīklos metas aizstāvēt "Prāta vētru" par koncertiem Krievijā

© Dmitrijs Suļžics /F64

Kādas iedzīvotājas ieraksts par populārās grupas "Prāta vētra" koncertiem Krievijā laikā, kad ir tik saspīlēta situācija Ukrainā, izraisījis lielu ažiotāžu.

"Vienīgos,kurus neuztrauc kara draudi Ukrainai ir "Prāta vētra". Mauc un mauks uz Krieviju koncertēt kā raķetes," tika teikts Twitter lietotājas ierakstā.

Vēlāk gan viņa atzina, ka ieraksts veidots eksperimenta nolūkos: "Sociālais eksperiments ir izdevies! Reiz kāds draugs teica,ja tvītā apvienosi 3 lietas - karš, Krievija un PV tad tvīts aizlidos vēja spārniem un eksplodēs. Kamēr nepamēģināju - neticēju. Paldies visiem par piedalīšanos!"

Tiesa gan, lielākā daļa Twitter lietotāju aktīvi metās aizstāvēt mūziķus, rakstot pag par mūzikas un politikas nejaukšanu, gan par to, ka Krievijas iedzīvotāji nav jāuztver par ienaidniekiem.

"Koks ar diviem galiem. Kamēr situācija ir neitrāla vai mierīga, valstij neinteresē, no kuras aizjūras uzņēmējs atved naudu valsts budžetam. Bet tad, kad valsts aizliedz uzņēmējam ar kādu tirgoties, tai absolūti neinteresē, no kurienes uzņēmējs ņems naudu, lai sevi pašu pabarotu."

"Man nav īsti saprotams kāpēc savu “biznesu” ar Krieviju jāizbedz tieši mūziķiem. Es nesaku, ka to nevajag, bet ja izbeidzam, tad visi. Nav godīgi izcelt kā ļauno tikai vienu konkrētu nozari."

"Vai visi 140 miljoni Krievijas iedzīvotāji ir mūsu ienaidnieki? Vai mums vajag, lai viņi kļūtu par mūsu ienaidniekiem?"

"Jā, lai brauc. Viņi nesniedz Putinam privātos koncertus. Bet ar krievu tautu vajadzētu sarunāties. Viņiem ir tā, ja kāds pusvadonis pasaka - fašisti, viņi tic uz vārda. Ja fašisti, jāiet šaut! Tāpēc ar tautu jārunā, lai viņi netic uz vārda, lai skatās. Lai neskrien ar plinti."

"Nu ar Latviju viņi sev nevar nodrošināt tādu dzīvošanu Pieļauju, ka ir vēl kāds uzņēmums, kurš eksportē kaut ko uz Krieviju."

"Lieciet mierā Prāta Vētru, kā viņi jums liek mieru, vai arī ierosiniet kādu kriminālprocesu un tā tālāk."

"Vai visiem LV uzņēmumiem jāpārtrauc sadarbība ar RU uzņēmumiem? Vai arī šī prasība attiecas tikai uz mūziķiem?"

"Un? Lai pelna krievu naudu. Kur problēma?"

Tomēr kāda daļa arī kritizē mūziķus.

"Tiem jau sen nav nekādas morāles. Tieši tagad vajadzēja, ja? Nu atcel tak koncertu, gabals jau nenokristu, bet nē, vajag tieši tagad sperties pie okupantiem."

"Uz krievu tankiem dziedošās un dejojošās prātnieku (PV) prostitūtas jau krietnu laiku izraisa vien riebumu. Viņu,tā saucamo,mūziku sen neklausos vai momentā slēdzu laukā,bet grupas liekulīgi saldie smaidi un "filozofēšana" - izsauc vēmienu."

Tikmēr, kā ziņots,

rupas "Prāta vētra" koncerti Krievijā šajos apstākļos nenotiks, sociālo tīklu platformā "Instagram" paziņojusi grupa.

Par minēto grupa informējusi "Instagram" latviešu valodā vēstošajā kontā, savukārt krievvalodīgajā kontā grupas ieraksts vēsta par to, ka tūre ir nevis atcelta, bet pārcelta. Mūziķi saviem sekotājiem akcentē, ka "apstākļi ir spēcīgāki par viņiem" un ka līdzko būs informācija par pārceltajiem tūres datumiem, tie tiks izziņoti. Līdz tam "Prāta vētra" faniem apsolījusi "būt tuvāk tiešsaistē, ticot, ka viss būs labi".

"Prāta vētrai" no marta sākuma bija plānota albuma "Gads bez kalendāra" tūre Krievijā, apmeklējot vairāk nekā desmit pilsētas.