Reiniks pārsteigts: Ugandas ārlietu ministrs nesasveicinās ar Urzulu fon der Leienu

© Ekrānuzņēmums

Dziedātājs Lauris Reiniks neslēpj emocijas par starpgadījumu Āfrikas samitā Briselē, kurā Ugandas ārlietu ministrs nesasveicinās ar Urzulu fon der Leienu.

Mikroblogošanas vietnē "Twitter" dziedātājs Lauris Reiniks paudis pārsteigumu par Ugandas ārlietu ministra Abubakara Džeje Odongo attieksmi pret Eiropas Komisijas priekšsēdētāju Urzulu fon der Leienu.

Pagājušajā nedēļā savdabīgs starpgadījums noticis Eiropas Savienības un Āfrikas samitā Briselē.

Publicētajā video redzams, ka Ugandas ārlietu ministrs Abubakars Džeje Odongo, paiet garām fon der Leienai un pat neapstājoties steidzas pie Eiropas Savienības Padomes prezidenta Šarla Mišela un Francijas prezidenta Emanuela Makrona, abus pasveicinot ar rokasspiedienu.

Fonā dzirdami smiekli, kas situāciju padara neveiklu, sociālajos tīklos tiek nosodīts Šarls Mišels, par pasivitāti šajā situācijā.

Lauris Reiniks savā "Twitter" ierakstā pauž: "Esmu bez vārdiem. Jau otrā reize. Pastāsta daudz par Ugandu un cilvēktiesībām tur. Neticami."

Jau iepriekš noticis līdzīgs pārpratums 2021.gadā, kad Fon der Leiena un Mišels Ankarā toreiz tikās ar Turcijas prezidentu Redžepu Tajipu Erdoganu. Eiropas Savienības un Turcijas karogu priekšā bijuši novietoti tikai divi krēsli, kurus ieņēma Mišels un Erdogans, fon der Leiena palieka stāvam kājās. Eiropas Komisijas prezidente neslēpa savu mulsumu un sašutumu, pēcāk atklājot, ka jutusies aizskarta un pamesta.

Svarīgākais