Sākot no vīna līdz pat suņu smaržām; kādus produktus radījusi karaliene Elizabete II?

© AP/Scanpix/Leta

Pavisam nesen ziņojām, ka Lielbritānijas karaliene Elizabete II pievērsusies jaunam biznesam un sākusi ražot ketčupu. Izrādās, ka tas nav vienīgais produkts, kuru radījusi karaliene.

Medijs "People" ziņo, ka jaunākais karalienes radītais produkts ir suņu smaržas.

Kā zināms, tad Elizabetei II īpaši mīļi ir suņi, tieši korgiji.

Tāpēc nemaz nav pārsteidzoši tas, ka karaliene laidusi klajā specializētu aromātu suņiem. Tiek ziņots, ka šīm smaržām piemīt bagātīgs muskusa aromāts ar bergamota un citrusaugļu notīm. Smaržas var iegādāties par 14 dolāriem.

Bet ko vēl ir radījusi Lielbritānijas karaliene?

Par godu savai 70 gadus ilgajai valdīšanai, karaliene pavisam nesen laida klajā dzirkstošo vīnu.

Karalienes radītais vīns ir īpašs ar to, ka tas ir veidots no trim ogu veidiem - Chardonnay, Pinot Noir, Pinot Meunier. Savukārt pudeles dizains radīts iedvesmojoties no karalienes kronēšanas tērpa. Vīns izmaksā 53 dolārus.

Vīns nav vienīgais alkoholiskais dzēriens, kuru radījusi karaliene. Ir izveidots arī īpašs džins. Šajā džinā ir apvienoti 12 dažādi botāniskie augi, tai skaitā citronu verbena, vilkābeļu ogas, zīdkoka lapas u.c. Visi džinā esošie augi lasīti Bekingemas pils dārzos. Šādu džinu iespējas iegādāties par 54 dolāriem.

Vairāk nekā 500 gadus karaļnamam pieder Holirūdhausas pils Skotijā. Šajā pilī tiek gatavots īpašs skotu viskijs, kas ozolkoka mucās tiek nogatavināts 12 gadus, līdz to iespējams iegādāties. Šādu viskiju iespējams nopirkt par 102 dolāriem.

Karalienes radīto dzērienu izlasi papildina arī viņas Sandringemas īpašumā brūvētais alus. Šajā īpašumā tiek radīts dabiskais dzintara eils. Alus tiek gatavots no bioloģiski audzētiem vasaras miežiem, kuriem tiek pievienotas klāt trīs dažādas apiņu šķirnes. Alu iespējams iegādāties par 34 dolāriem.

Karaliskā ģimene labprāt vasaras sezonu pavada Balmorālas muižā. Tieši no turiens nāk izslavētas karalienes radītais medus. Medu suvenīru veikalā iespējams iegādāties par 12 dolāriem.

Kā jau iepriekš ziņojām, tad karaliene laidusi klajā arī savu ketčupa līniju.

Visi karalienes radītie produkti pieejami karaļnama suvenīru veikalos.

Slavenības

Realitātes šovā "Slavenības. Bez filtra" Magone Liedeskalna ir apņēmības pilna beidzot iemācīt bērniem mest atkritumus tam paredzētā vietā - miskastē. Kā izrādās, Magones mājās atkritumu tvertne nav izmantota vismaz trīs gadus.