Miljardieris: Valsts prasības saņemt vakcināciju ir "brīvības erozija"

© Scanpicx

Īlons Masks pauda atbalstu tā sauktajai Kanādas kravas automašīnu "brīvības karavānai", ziņo portāls "financialpost.com".

Miljardieris un uzņēmējs Īlons Masks pauda atbalstu tā sauktajai Kanādas kravas automašīnu "brīvības karavānai", kas virzījās austrumiem pa Trans-Kanādas šoseju uz Otavu. Konvojs sestdien galvaspilsētā rīkoja mītiņu, protestējot pret valsts vakcinācijas lēmumiem un Covid-19 ierobežojumiem.

"Kanādas kravas automobiļu vadītāji valda," ikroblogošanas vietnē "Twitter" paziņoja "Tesla" izpilddirektors, skaidri norādot uz karavānu, kas ir piesaistījusi visas pasaules uzmanību.

Zem ieraksta "Twitter" Īlons piemitinājis, ka "Brīvība tiek atņemta pa gabaliņam, līdz tā pazūd".

Karavānu palēnināja ziemas laika apstākļi Ontario ziemeļdaļā.

Ilona Maska nepatika pret valsts lēmumiem par vakcīnu un citiem Covid-19 ierobežojumiem ir fiksēta jau iepriekš. Viņš laikrakstam "Time Magazine" sacīja, ka, lai gan viņš un viņa bērni ir vakcinēti, tomēr valsts noteiktās prasības saņemt vakcīnu ir "brīvības erozija".

Premjerministra Džastina Trudo valdība 15. janvārī īstenoja vakcīnas prasību kravas autopārvadātājiem, kas šķērsoja Kanādas un ASV robežu.

Svarīgākais