Arni Līcīti dzīvoklī mirušu atrada draugs

© F64

21. janvārī sabiedrību pāršalca vēsts, ka mūžībā devies aktieris Arnis Līcītis. Kā izrādās, kad izdzisa aktiera dzīvība, viņš savā dzīvoklī bijis pavisam viens, vēstīts Evijas Kalnbērzas, Martas Kalniņas materiālā "Pēdējā laikā viņš jutās ļoti vientuļš" izdevumā "Privātā Dzīve".

Latvijas Radio režisore Diāna Sproģe, kura šobrīd raksta grāmatu par Līcīti, atklāja, ka pēdējo reizi ar Arni satikās 7.janvārī - dienu pirms viņa 76 dzimšanas dienas. Tad vairākkārt viņām zvanījusi, bet telefons bijis izslēgts. Viņa palūdza abu kopējam draugam, lai aiziet uz Līcīša dzīvokli. Tur viņš Arni atrada mirušu.

Līcītis bieži atstāja durvis neaizslēgtas, lai draugi Arni varētu apciemot.

Viņa arī norādīja, ka pēdējā laikā aktierim bijušas veselības problēmas, kājas neklausījušas. Viņš juties ļoti vientuļš.

Arnis Līcītis dzimis 1946. gadā Rīgā aktieru Alfrēda Videnieka un Helgas Līcītes ģimenē. Izglītību ieguvis Rīgas 1. vidusskolā un neklātienē Valsts konservatorijas Teātra fakultātē. Līcītis ir darbojies Drāmas teātrī, Valmieras teātrī, Jaunatnes un Krievu drāmas teātros.

Rīgas kinostudijā filmējies no 1965. gada. Kopā aktieris tēlojis apmēram 150 dažādās filmās.

Viņa talanta cienītāji velta sirsnīgus atvadu vārdus izcilajam aktierim. Vieniem viņš atmiņā palicis ar "Aveņu vīnu", citiem ar reklāma kopā ar Leonu Krivānu "Iedod buču".

Slavenības

Pagājušajā ceturtdienā Rīgas krematorijā notika atvadas no rakstnieka Jurģa Liepnieka sievas Ilzes Elizabetes, kuras mūžs pēc smagas slimības aprāvās 43 gadu vecumā, vēstīts Evijas Kalnbērzas materiālā "Liepnieks uz bērēm ierodas pēdējais" izdevumā "Privātā Dzīve".

Svarīgākais