Elizabete II saņem draudus dzīvībai; pils teritorijā iebrūk vīrietis ar arbaletu

© ZUMAPRESS.com/Scanpix/Leta

Ziemassvētku dienā Vindzoras pils teritorijā tika aizturēts iebrucējs - 19 gadus jauns vītietis ar arbaletu, ziņo "The Mirror".

Vīrietis aizturēts, kad apsardzes darbinieki pamanīja, ka viņš šķērso perimetra žogu un neilgi pēc pulksten 8.30 uz notikuma vietu tika izsaukta policija. Pēc aizturēšanas pie vīrieša atrasts arbalets.

Vēlāk šis iebrukums vērtēts garīgas veselības likuma ietvaros.

Atklājies, ka 24 minūtes pirms aresta, "Snapchat" nosūtīts iepriekš ierakstīts video, kurā vīrietis ar melnu arbaletu un izmainītu balsi kamerā izsaka draudus karalienei.

Viņš atvainojas par to ko ir "izdarījis" un ko "izdarīs". "Es mēģināšu nogalināt Elizabeti, karaliskās ģimenes karalieni. Tā ir atriebība par tiem, kas ir miruši 1919. gadā Džaljanavas Bagas slaktiņā. Tā ir atriebība par tiem, kuri ir nogalināti, pazemoti un diskriminēti savas rases dēļ," vīrieša sacīto video citē medijs.

Skotlenjarda pārstāvis laikrakstam "The Mirror" sacīja, ka pēc vīrieša aizturēšanas detektīvi novērtē video saturu.

Bekingemas pils nekomentē notikušo, bet pils avots sacījis, ka, lai gan iebrukums operatīvi novērsts, pilī esot bijis jūtams satraukums par notikušo.

Karaliene Ziemassvētkos atradās Vindzoras pilī, kur viņai bija paredzētas pusdienas ar princi Čārlzu, Kamillu, Edvardu, Sofiju, lēdiju Luisu un Džeimsu.