Eksministru Dzintaru Rasnaču samulsina rotaļlieta bērniem

© Sanita Ceirule/F64

"Nopirku radu mazuļiem Ziemassvētku dāvanas. Kad noplēsu cenas uzlīmi, zem vienas no tām ieraudzīju uzrakstu "18+..." ar atklājumu, kas viņu pamatīgi samulsināja, mikroblogošanas vietnē "Twitter" dalījies bijušais tieslietu ministrs Dzintars Rasnačs.

Dz. Rasnačs, lai gan samulsis par šo atklājumu, nav licies mierā, kamēr ar palielināmo stiklu mazburtiņu instrukcijā atradis atbildi.

To zina arī jaunās māmiņas, kuru mazuļiem nav vairak par diviem trim gadiem. 18+ ir bērna vecums mēnešos. Šajā konkrētajā gadījumā tas nozīmē, ka rotaļlieta ir piemērota bērniem sākot ar 18 mēnešu vecumu, tas ir vecākiem par pusotru gadu.

Izvēloties rotaļlietas, jāņem vērā ne tikai bērna intereses un spējas ar to darboties, bet arī drošības aspekti. Ja rotaļlietas aprakstā minēts, ka tā nav piemērota bērniem jaunājiem par 36 mēnešiem, tad tas ir jāuztver kā brīdinājums, nevis ieteikums. Iespējams, šādai rotaļlietai ir kādas sīkas vai atdalāmas detaļas, ko bērns varētu nejauši norīt vai ar ko varētu savainoties.

Svarīgākais