Linda un Hosams Abu Meri, kas nesen laiduši klajā savu pavārgrāmatu par libāniešu ēdieniem, stāsta par ēdienu tapšanas aizkulisēm, vestīts Gitas Vīksnes materiālā "Virtuve, kur tapa 101 libāniešu ēdiens" izdevumā "Privātā Dzīve".
Linda stāsta, ka, viesojoties vīra dzimtenē, ātri iemīlējās libāniešu virtuvē. Pēcāk sāka ēdienu receptes izmēģināt arī pati.
Lai sagādātu pārsteigumu vīram, vina izmēģināja dažādas libāniešu ēdienu receptes.
Kad pirmo reizi izdevās uztaisīt baklavu, viņa pati nav spējusi tam noticēt.
Lai gan Hosams brīdināja, ka uztaisīt Austrumu saldumus tā, kā tie garšo Libānā, Latvijā būs sarežģīti, viņai tas izdevies.
Gala rezultāts atrādīts arī Hosama mammai, un viņa patiesi brīnījusies, ka tā sanākusi tika skaista.
Kad Hosama vecāki viesojās Latvijā, viņi pārliecinājas, ka tā arī labi garšo.