Reperis Kanje Vests oficiāli mainījis vārdu uz Je

© AFP/Scanpix/Leta

Mākslinieks, kurš iepriekš bija zināms kā Kanje Vests, turpmāk būs dēvējams vienkārši par Je (Ye), ziņo BBC.

Losandželosas tiesnesis apstiprinājis repera vēlmi mainīt vārdu.

44 gadus vecais mākslinieks augustā iesniedza prasību par vārda maiņu "personīgu iemeslu" dēļ.

Reperis vārdu Je izmantoja 2018. gada albuma nosaukumā. Īsi pēc albuma izdošanas viņš mikroblogošanas vietnē Twitter pavēstīja: "Iepriekš zināms kā Kanje Vests. Es esmu JE".

Jaunajam vārdam esot arī reliģiska nozīme, apgalvo mākslinieks, norādot, ka tas bieži izmantots Bībelē un nozīmē "tu" (angliski - "you" ). "Tas nozīmē, ka esmu tu, esmu mēs, tie ir mēs," 2018. gadā intervijā pauda reperis.

Je augustā izdevis savu jaunāko albumu "Donda", kurā ir 27 dziesmas un to atskaņošanas kopējais garums ir divas stundas.

Je, dzimis kā Kanje Omari Vests, ir amerikāņu reperis un ierakstu producents no Atlantas, kas pasaules slavu iemantoja 2000. gadu vidū.

Vests guva popularitāti, producējot dziesmas Roc-A-Fella Records ierakstu kompānijai, kur viņš guva lielu atzinību par Jay-Z albuma "The Blueprint" producēšanu, ka arī producējot daudzus veiksmīgus singlus tādiem izpildītājiem kā Ališija Kīsa, Ludacris un Dženeta Džeksone. Parasti viņa producētajās dziesmas ietilpst paātrināti sempli no dažādam dziesmām, kas ir sasaistīti ar viņa paša radītām skaņām uz bungām un citiem instrumentiem.

About.com novērtēja Kanji Vestu kā visu laiku 8. labāko hiphopa producentu.

2014. gadā Vests apprecējās ar Kimu Kardašjanu.

Slavenības

Seriāls "Draugi" tika filmēts 90. gados un 2000. gadu sākumā. Tas ir daudzu pasaules iedzīvotāju iecienīts komēdijseriāls. Tajā filmējušies tādi slaveni aktieri kā Dženifere Anistone, Līdza Kudrova, Metjū Perijs, Deivids Švimmers, Kortnija Koksa, Mets Leblāns. Seriāls bija par šo sešu draugu draudzību, taču bez galvenajiem aktieriem, šajā seriālā parādījās arī citas slavenības.

Svarīgākais