Skandāls: Laimai Vaikulei nākas taisnoties par saviem vārdiem

© Dmitrijs Suļžics /F64

Pirms dažiem mēnešiem dziedātāja Laima Vaikule piedalījās kādā Krievijas raidījumā, kur viņa asi un kritiski izteicās par Krievijā populāro grupu "Laskovij maj" - viņa pauda, ka grupas mūzika ir domāta debīliem cilvēkiem. Lai gan pagājuši jau vairāki mēneši, Krievijas prese joprojām par to runā un lūdza skaidrojumu arī pašai Laimai.

Jaunā intervijā teleprogramma.pro dziedātāja paskaidroja, ka runa ir tikai par mūzikas līmeni.

"Jūs redzat, kas par lietu. Es strādāju amerikāņu kompānijā. Uzstājos Monako vienā koncertā kopā ar Maiklu Džeksonu. Tas bija neprāts. Maikla uzstāšanās, Kvinsija Džonsa satriecošie aranžējumi ir labākie no labākajiem. Un tad es atgriezos PSRS. Un es izdzirdēju "Laskovij Maj". Es nezināju, kas tas bija. Es sāku raudāt. Man bija žēl cilvēku. Starp to, ko dzirdēju Rietumos un mūsu valstī, bija milzīga plaisa. Es nevēlos nevienu aizvainot. Ļaujiet "Laskovij Maj" dzīvot mūžīgi. Viņš (Jurijs Šatunovs) ir brīnišķīgs zēns. Bet mūzikas ziņā es sapratu atšķirību. Un padomju klausītājs to nevarēja saprast. Viņam nebija, ar ko salīdzināt. Runa bija tikai par mūzikas līmeni, ” sacīja Laima.

Vaikule piebilst, ka seko mūsdienu mūzikai, jo viņai jāizprotn mūsdienu mūzikas tendences, lai aicinātu māksliniekus uz savu mūzikas festivālu Jūrmalā.