Covid-19: Aivis Ceriņš sašutis par vakcināciju pansionātos

© Raimonds Subatovičs/F64

TV personība Aivis Ceriņš mikroblogošaas vietnē Twitter neslēpis sašutumu par vakcinācijas pret Covid-19 datiem Latvijas pansionātos.

Ceriņš ir neizpratnē, kā pansionāta iemītnieka tuvinieki var izvēlēties cilvēku nevakcinēt pret Covid-19.

"Skatos datus par pansionātiem un domāju, cik stulbam ir jābūt tam atbildīgajam tuviniekam vai cik ļoti gribas padarīt galu mīļajam, ka tādai riska grupai kā seniori neizvēlas Covid-19 vakcināciju. No otras puses, leģitīms veids, kā atrāk pie mantojuma tikt. Izklausās ciniski," viedoklī dalās Ceriņš.

Tikmēr komentāros cilvēkiem dažādi viedokļi. Daļa pauž uzskatu, ka pansionātos vakcinācijai jābūt obligātai.

"Ļoti daudz piederīgo-antivakseru, no kuriem cieš gan seniori, gan jaunieši. Uzskatu, ka pansionātos obligāti vajadzēja vakcinēt."

Vēl daļa vērš uzmanību tam, ka senioriem bieži vien ir nopietnas veselības problēmas, kuru dēļ vakcīnas blakusparādības var būt neprognozējamas.

"Aivi, man personīgi omīti aizveda vakcinēt, kura savos gados lieliski turējās un viss bija kārtībā. Diemžēl varbūt sakritība, varbūt nē - pēc 2. potes cilvēks aizgāja. Vakcīna ir organisma ielaists vīruss. Un diez vai visiem der viens variants. Imunitāte ir pietiekoši vāja."

Kā ziņots, Latvijā vakcinācijas kursu pret Covid-19, saņemot vismaz vienu poti, sākuši jau 47,02% iedzīvotāju, liecina Nacionālā veselības dienesta apkopotā informācija.

Kopš vakcinācijas procesa sākšanas Latvijā izlietotas jau 1 569 972 vakcīnas devas, kas ļāvis vakcinācijas procesu noslēgt 795 728 cilvēkiem. Par vakcinācijas kursu pabeigušiem tiek uzskatīti tie cilvēki, kuri saņēmuši vai nu abas noteikto vakcīnu devas, vai vienu "Johnson&Johnson" (J&J) jeb "Janssen" vakcīnu, kam paredzēta tikai viena pote.