Maira Brieža māsa joprojām cīnās par vīra dzīvību

© Ekrānšāviņš no Facebook

Latvijas boksera Maira Brieža māsas Santas vīram Jānim konstatēts ļaundabīgs audzējs 3. stadijā. Audzējs tika izoperēts, bet Latvijas ārsti atteikušies no turpmākas ārstēšanas un izrakstījuši Jāni uz mājām. Taču Santa nepadevās un sazinājās ar klīnikām arvalstīs. Jāni bija piekritusi uzņemt un ārstēt klīnika Vācijā. Tagad Santa kopā ar Jāni ir atgriezušies Latvijā. Gitas Vīksnes materiālā "Lielā nelaimē nav jāpaliek vienam" izdevumā "Privātā Dzīve" Santa stāsta, ka ārstēšana Vācijā Jānim palīdzējusi.

Lai Jānis varētu ārstēties, bija nepieciešami 57 000 eiro. Nepilnas diennakts laikā Jānim tika saziedoti vairāk nekā 59 tūkstoši eiro, un viņš bija devies uz Vāciju.

24.jūlijā Jānis ar speciālu medicīnisko automašīnu devās uz Vāciju, kur ārsti klīnikā veica izmeklējumus un uzsāka īpašu pretvēža imūnterapiju.

Vācijā uzsāktā ārstēšana nesusi rezultātus. Kā stāsts Santa, sākumā Jānis pats nevarēja aiziet pat uz tualeti, taču tagad pārvietojas ar kvadrātpoda palīdzību. Var aiziet līdz mašīnai un iekāpt tajā.

Kopš atgriešanās no Vācijas Jānis regulāri saņem rehabilitācijas paklpojumus. Jānis patlaban mācās runāt, viņš neraksta un nevar lasīt, arī labā roka ir nekustīga. Kā atklāj Santa, Jānim viss jāmācās no jauna un ikdienā nākas spēlēt "mēmo šovu".

Vācijas ārsti Jānim ieteikuši zāļu kombināciju, kas viņam palīdz un kuru var lietot, arī esot Latvijā. Ārsti atzina, ka Jāņa stāvoklis ir uzlabojies, taču viņam priekšā vēl tāls ceļš ejams. Tāpēc Santa atkāroti lūdz līdzcilvēku palīdzību.

Kā tika vēstīts iepriekš, jau pirms pieciem gadiem Maira Brieža māsas Santas vīram Jānim galvā bijusi cista, tā veiksmīgi izoperēta. Gadā reizi veicis galvas pārbaudes, magnētisko rezonansi. Ārsti sacījuši, ka viss kārtībā, lai gan sūdzējies par vājumu, tirpšanu rokās un krampjiem kājās.

Pirms Līgosvētkiem Jānis ar ātro palīdzību nogādāts slimnīcā, kur veikta operācija un secināts, ka viņam ir galvas ļaundabīgs audzējs 3. stadijā.