Mūrniece par skolotājiem, kas nevakcinējas: Tādam katru rītu jātaisa tests par savu naudu

© Dmitrijs Suļžics/F64

Uzņēmēja un bijusī iekšlietu ministre Linda Mūrniece, viesojoties kanāla Rīga TV24 raidījumā "Preses klubs", paudusi viedokli, ko iesākt, ja skolotājs ir pret vakcināciju.

Uz jautājumu, ko iesākt, ja skolotājs ir kategoriski pret vakcināciju, Mūrniece atbild, ka tad viņam ir katru rītu jāveic Covid-19 tests un tas jāapmaksā par savu naudu.

"Es esmu ļoti stingra šādā gadījumā. Manuprāt, ja cilvēks atbild tikai par sevi, viņš var izvēlēties, kā viņš rīkojas, bet, ja cilvēks atbild par citiem cilvēkiem, tad viņam obligāti ir jāvakcinējas vai jāspēj apliecināt, ka ir vesels un nepielaidīs bērniem vīrusu," uzskata Mūrniece.

LETA jau ziņoja, ka Saeimas deputāts, Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) parlamentārais sekretārs Sandis Riekstiņš (JKP) ir iesniedzis priekšlikumu, kas paredzētu, ka izglītības jomā pret Covid-19 nevakcinēti pedagogi varētu turpināt strādāt, ja ik nedēļu par saviem līdzekļiem veiks Covid-19 testu, kurš būs negatīvs.

Riekstiņš šo priekšlikumu kā deputāts iesniedzis valdības virzītajiem likuma grozījumiem, kuros paredzēts, ka pakalpojumu sniedzēji izglītības jomā nodrošina epidemioloģiski drošu pakalpojumu sniegšanu, kas nozīmē, ka pedagogam ir sadarbspējīgs sertifikāts, kas apliecina, ka viņi ir vai nu vakcinējušies vai pārslimojuši Covid-19.

Svarīgākais