"Tas ir amorāli"; Vilis Krištopans skarbi izsakās par piemaksām ģimenes ārstiem Covid-19 dēļ

© Dāvis Ūlands/F64

Uzņēmējs, bijušais Ministru prezidents Vilis Krištopans, viesojoties kanāla Rīga TV 24 raidījumā "Preses klubs", paudis viedoklis par piemaksām ģimenes ārstiem, lai viņi motivētu savus pacientus vakcinēties.

Kā norāda Krištopans, viņš uzskata, ka plānotās piemaksas ģimenes ārstiem par sapotētajiem pacientiem ir amorālas.

"Tas ir amorāli ārstiem maksāt vairāk, respektīvi - viņus uzpirkt, lai viņi pierunātu savus pacientus vakcinēties jeb potēties," pauž Krištopans.

Viņš atzīmē, ka tas arī notikšot, jo "pret naudu ir diezgan grūti cīnīties".

Neatkarīgā jau vēstīja, ka, lai palielinātu ģimenes ārstu iesaisti vakcinācijā pret Covid-19, Veselības ministrija šonedēļ aicinās valdību izskatīt jautājumu par vakcinācijas piemaksām tieši ģimenes ārstu praksēs. Taču pēc Nacionālā veselības dienesta datiem, par pacientu vakcināciju pret Covid-19 jau tagad ģimenes ārstu prakses saņem piemaksas. Veselības ministrijā Neatkarīgā noskaidroja, ka piemaksas varētu kļūt lielākas.

Slavenības

Seriāls "Draugi" tika filmēts 90. gados un 2000. gadu sākumā. Tas ir daudzu pasaules iedzīvotāju iecienīts komēdijseriāls. Tajā filmējušies tādi slaveni aktieri kā Dženifere Anistone, Līdza Kudrova, Metjū Perijs, Deivids Švimmers, Kortnija Koksa, Mets Leblāns. Seriāls bija par šo sešu draugu draudzību, taču bez galvenajiem aktieriem, šajā seriālā parādījās arī citas slavenības.

Svarīgākais