Elizabete II atgriežas darbā un sarunājas ar latvieti

© AP/Scanpix/LETA

Pirmo reizi kopš Lielbritānijas karalienes Elizabetes II vīra, Edinburgas hercoga Filipa nāves viņa iemūžināta, veicot oficiālos pienākumus. Karaliene iemūžināta, sarunājoties ar vēstnieci no Latvijas.

Tiek ziņots, ka karaliene ar video zvana starpniecību sarīkoja virtuālu konferenci, kurā piedalījās arī Latvijas Republikas ārkārtējā un pilnvarotā vēstniece Lielbritānijas un Ziemeļīrijas Apvienotajā Karalistē Ivita Burmistre.

Pati karaliene atradās Vindzoras pilī, bet Latvijas, kā arī Kotdivuāras vēstnieces Bekingemas pilī.

Konkrētajā sanāksmē notika Ivitas Burmistres kā vēstnieces akreditācijas ceremonija. Ceremonijā viņa iesniedza akreditācijas vēstules un nodeva Latvijas Valsts prezidenta Egila Levita laba vēlējumus karalienei.

AP/Scanpix/LETA

Jāpiebilst, ka piektdien noslēdzās divas nedēļās ilgušās sēras, ko karaliskā ģimene ievēroja pēc prinča Filipa aiziešanas mūžībā 9.aprīlī.

Elizabete sēru laikā bija ģērbusies melnā, bet otrdienas pasākumā viņa bija redzama gaišā, puķainā tērpā.

Pagājušo trešdien karaliene atzīmēja 95.dzimšanas dienu.

Otrdienas pasākumu karaliene izmantoja, lai pateiktos sabiedrībai par laba vēlējumiem pēc vīra nāves.

Slavenības

Realitātes šovā "Slavenības. Bez filtra" Magone Liedeskalna ir apņēmības pilna beidzot iemācīt bērniem mest atkritumus tam paredzētā vietā - miskastē. Kā izrādās, Magones mājās atkritumu tvertne nav izmantota vismaz trīs gadus.